Home / Finanszírozás / Csak egy jó ötlet kell a vállalkozás finanszírozáshoz

Csak egy jó ötlet kell a vállalkozás finanszírozáshoz

Minden kezdő vállalkozásnak külső tőke bevonására van szüksége ahhoz, hogy hirtelen növekedésre tegyen szert. Van azonban valami, ami elengedhetetlen, ez pedig a jó ötlet. Nagyon sok élő példa van előttünk, amely ékesen bizonyítja, hogy egy jó ötlet akár kezdőtőke nélkül is megvalósítható. Amennyiben meg van az ötlet és mellé az üzleti terv, nincsen vesztenivalónk. Azoknak szól cikkünk, akik nem szeretnék kiadni a kezükből az irányítást és nem szeretnének hatalmas kezdeti kiadással számolni, cheap custom research papers valamint idegenkednek a külső tőke bevonásától is. A megoldás: maguktól a fogyasztóktól kell a szükséges pénzt beszerezni. Íme, néhány tipp, hogyan szerezzünk pénzt olyan dologra, ami valójában nincs!

Közösségi finanszírozás

A vállalkozás finanszírozása a fogyasztók segítségével is megoldható, ha látnak fantáziát például a termékünkben. Egy jó kezdeményezésre sokan adnak ki pénzt, de arra figyelni kell, hogy nagyobb összegek esetén már akár részesedhetnek a bevételből is. Ilyen projektekre azok adnak ki pénzt, akik nem feltétlenül várnak megtérülést, de úgy gondolják, hogy jó ügybe fektetnek.

Fizessen az ügyfél előre

A következő vállalkozás finanszírozási tippünk, úgy értékesítsünk terméket, hogy az még nincs is a tulajdonunkban. Vegyünk fel konkrét megrendeléseket a termékre és fizettessük ki előre a megrendelővel. Akár a termék teljes árát is kifizettethetjük a megrendelővel és ráérünk utána mi megrendelni a terméket a már beszedett összegből, azaz nekünk egy forintunkba sem került és biztosak lehetünk abban is, hogy gazdára talál.

Próbáljuk ki az előfizetéses konstrukciót

Rengeteg hűséges vásárlóra tehetünk szert ezzel a módszerrel. Alakítsunk ki egy előfizetéses konstrukciót, azaz teremtsük meg vállalkozásunk jövedelemforrását, amely soha nem apad ki. A növekedés ezzel a módszerrel elkerülhetetlen lesz. Általában a fogyasztási cikkek, a karbantartási szolgáltatások és a marketing piacán működhet ez a modell.

Tegyünk szert limitált termékekre és alkalomszerűen értékesítsük azt vagy legyünk közvetítők

Vállalkozás finanszírozás az ügyfelek segítségével a limitált termékek, a korlátozottan elérhető termékek esetében is megoldható. Egy nagyobb mennyiséget érdemes megrendelni az adott termékből és azt igen olcsón pörgessük ki. Már a kommunikáció időszakában esélyünk van arra, hogy a teljes árukészletet értékesítsük. Nagyon sok helyen hatalmas kedvezményeket adnak egy-egy nagyobb vásárlás esetén. Ez a kedvezmény lesz a tulajdonképpeni hasznunk. Itt is működhet az előre fizetéses konstrukció. Egyre több vállalkozás választja ezt a módszert, azaz csak közvetítőként van jelen az ügyletben, üzletben. Nem kell semmi mást csinálni, csak az üzletteret, a platformot megteremteni. Ez tényleg a semmiből való meggazdagodás mintapéldája. Jó példa erre az Airbnb vagy a Booking, esetleg az Uber. Semmilyük sincsen, csak magát a platformot biztosítják. Itt a jutalék az, ami bevételként könyvelhető el.

Check Also

Startup cégek finanszírozása: honnan lesz tőke?

Mely vállalkozásokat nevezzük startup cégeknek? Mielőtt rátérnénk a startup cégek finanszírozására, jó, ha tisztába tesszük …