Home / Kikapcsolódás / Remek kikapcsolódás a hegyekben: pár tipp a nyári időszakra

Remek kikapcsolódás a hegyekben: pár tipp a nyári időszakra

A nyári kikapcsolódás nem csak a vízpartra tervezhető, hiszen a hegyekben is csodálatos élmények várnak a családokra. A természet gyönyörű színorgiája mindenkinek tökéletes kikapcsolódást nyújt. A nyári napokon is érdemes a kicsikkel a szabadban időzni, hiszen a friss levegő és a természet látványa mindenkinek páratlan élményt garantál.

A Keleti-Mecsek

Egyik vadregényes magyarországi helyszínünk a Mecsek, amely rengeteg természeti és egyben kulturális látnivalóval örvendezteti meg term papers online az ide érkezőket. A mély völgyek, az erdők és a patakok látványa egyszerűen fantasztikus, így ez egy remek kikapcsolódás a hegyekben. Egy tipp azoknak, akik csodálatos körpanorámára vágynak.  A Cigány-hegy mintegy 524 méter magas és a tetején lévő kilátót is ebben az évben újították fel. A kétszintes kilátóból Pazar látványban lehet részünk. A szerencsések, tiszta idő esetén egészen a Villányi-hegységig elláthatnak a kilátóból. Ezen a helyen nem szabad kihagyni a fotózást, ebben biztosak vagyunk.

A Déli-Bakony

Egy hely, amely szinte megunhatatlan, hiszen izgalmas és egyben meghitt családi élményt nyújthat. A friss erdei levegő, a végtelen csend és nyugalom, a nap simogatása mind elérhető egy helyen. Legismertebb talán az 599 méter magasságban elhelyezkedő Kab-hegy, amely sok család népszerű kirándulóhelye. A Kinizsi kilátóhoz egy kellemes sétával eljuthatunk, amely 9 méter magas. Innen a Balaton, a Vázsonyi-medence is látható. A kilátónál egy panorámaterasz is a vendégek rendelkezésére áll, így itt bizonyára jól esik majd egy kicsit megpihenni.

A Mátrát senkinek sem kell bemutatni

Talán az egyik legszebb kirándulóparadicsom a Mátra, amely gazdag a gyógyvizű forrásokban, a várromokban és a hegyvidéki környezetben. Igen sok család nyaralása helyszínéül is a Mátrát választja. Mátrafürednél a Kozmáry-kilátót érdemes megemlítenünk, amely egy turistaúton érhető el. 398 méter magasságból tekinthetünk le a tájra, amely igazán látványos. A Mátrát több kilátóból is megtekinthetjük, hiszen a Sástói, a Muzsla és a Hanák Kolos kilátó is a rendelkezésünkre áll.

A Budapesten élők sem maradnak kilátóhely nélkül

A János-hegyi Erzsébet kilátó akár egy gyönyörű nyári hétvégén is kellemes kikapcsolódást ígér. Mára már igen közkedvelt turistacélponttá vált a Nagy-Hárs hegy is, amelynek tetején a Kaán Károly kilátó található meg. A kicsikkel érdemes egy gyermekvasutas napot tartani, amely a Szépjuhászné állomásról indul, és csodálatos útvonalon vezet végig a hegyekben. Ezt a programot egy gyermek sem fogja soha elfelejteni.

Check Also

Versenyautó vezetés a Hugaroringen: ezeket próbálhatod ki

Ugyan a következő Forma-1 szezonra még hónapokat kell várni, de a sebesség és az autók …