Home / Életmód / Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban a bezártság miatt az emberek egy nagy része ezeken keresztül kapcsolódott egymáshoz. Ez a mai napig megmaradt, így nem ritka, ha a barátok az online térben töltik el egymással az esős hétvégéket. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a játékokat, amelyek mostanában hódítanak.

Az online játékok világa

Mindig jó program a legjobb barátaiddal játszani, az online változatoknak hála pedig nem is kell mindenkinek egy helyen tartózkodnia: nem számít a távolság. Az online multiplayer verzió újjáélesztik az összetartozást, összehozzák az embereket, és lefoglalják őket egy borús szombat délután. Nem könnyű viszont megtalálni a legjobb online játékot, amit mindegyik fél élvezni fog. Akadnak böngésző alapúak és ingyenesek, amelyekhez csatlakozni igen egyszerű, bárki számára.

A legtöbb gamer már rengeteg multiplayer változattal kísérletezett, így több lista készült azzal kapcsolatban, hogy melyek a legjobb választások. Íme pár olyan játék, amivel nyugodtan kikapcsolódhattok a baráti társasággal.

A Krunker

A Kunker egy lövöldözős játék, fegyveres fejtörőkkel, ami közben élőben tudtok csevegni, ha rendelkezésetekre áll mikrofon. Ezáltal végig tudtok beszélgetni a barátokkkal, így mondhatni az egyik legjobb karanténos online játék lett a járvány alatt. A népszerűsége pedig azóta is töretlen, hiszen akár több privát szobát is létre tudtok hozni. Több térkép közül válogathattok, amelyek izgalmas rejtekhelyekkel vannak tele. Nagyon jól testreszabható online szórakoztató verseny, amiben 16 játékmód található, beleértve a mindenki számára ingyenes lehetőségeket.

Best Friends Stars

Kevésbé komoly, ámde annál szórakoztatóbb a Best Friends Stars, amely egy számítógépes és telefonos játék. Androidra és iOS-re egyaránt letölthető, így akár útközben is remek lehetőséget ad arra, hogy ne unatkozzatok. Ez az egyik olyan típus, amit a barátok is imádni fognak, ha valaki a kalandjátékok szerelmese. A játékban a barátokat hívhattok ki vagy összefogva, együtt kereshettek és gyűjtötök kincseket. Elkerülve tehát a nehézségeket, ezzel bármikor kikapcsolódhattok egy esős hétvégén, hiszen nem túl megterhelő, ámde annál érdekesebb online játékról van szó.

Szókereső barátokkal online

Ha Ti is szerettétek korábban a scrabblet, akkor ez a nektek való szórakozás a borús szombat délutánokra. A Zynga által kifejlesztett Androidra és iOS-re is letölthető változat talán az egyik legnépszerűbb ingyenes változat, amiben olyan szavakat kell megtalálni, amiket a rendelkezésre álló betűkből raktok össze. Aki a legjobb pontszámot eléri a végén, az nyer. Játszhatjátok együtt, de akár külön-külön is, nincs megszabva, hogy hányan szórakozhattok vele egy időben. Ez ráadásul lehetővé teszi azt is, hogy a szókincseteket fejlesszétek, hiszen eléggé jól megmozgatja az agytekervényeket.

Online társasjátékok

Bár valószínűleg otthon bőven akad népszerű társasjáték, azonban ezt sokszor nem tudjátok egyszerre használni, hiszen nem egy légtérben vagytok. Remek megoldás azonban egy olyan játszma, amit a neten keresztül folytathattok le. Legyen szó sakkról, esetleg különféle táblajáték variációról, manapság már szinte minden létező társashoz készült netes verzió. Játszatok együtt, hívjatok meg a világ bármely pontjáról embereket és élvezzétek az internet adta lehetőségeket.

A legnépszerűbb változatok között megtalálhatjátok a Backgammon, a Master Chess, a Ludo Hero, de még a Mahjong Cards-ot is egyaránt. A Backgammon egy táblajáték az egész család számára. A jellegzetes, 24 háromszögből álló változatot 2×15 koronggal és dobókockával kell játszani. A célja, hogy az ellenfelek egymással szemben haladva, minden korongjukat a saját szeődterületre viszik el, ezt követően pedig leszedik azokat a tábláról. A játékot az nyeri, aki elsőként szabadítja meg a táblát az összestől, vagy pedig az, akinek a tétemelését követően az ellenfele feladja az egész versenyt.

Utóbbi, a Mahjong Cards pedig már évek óta népszerűnek számít, hiszen ezt szintén lehet egyedül, de akár társaságban is játszani. Előbbi három pedig nyugodtan letölthető Androidos vagy iOS-es telefonokra, így akár utazás közben is használhatjátok és kapcsolódhattok egymáshoz.

Check Also

Minden, amit érdemes tudnod a fizikoterápiával kapcsolatban!

A fizikoterápia tudománya és a kezelés módszertana ha hisszük, ha nem, egészen Hippokratészig nyúlik vissza. …