Home / Finanszírozás / E-számla – újszerű kényelem a munkában

E-számla – újszerű kényelem a munkában

Bár a könyvelők kezdetben vonakodtak a használatuktól, az e-dokumentumok manapság már egyre népszerűbbek. Azok is akik megszokták a papíralapú dokumentumokkal történő hagyományos munkavégzést, apránként lemondanak erről a szokásukról az elektronikusan előállított számlák jelentette kényelem érdekében. Teremtsen kényelmes munkakörülményeket, és vezesse be az e-számla csomagot vállalatába.

Kötelező, valós idejű számlázási adatszolgáltatás

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII törvény értelmében Magyarország területén nem kötelező még az elektronikus számlák kiállítása. Vagyis a vállalatok pénzügyi számlái elektronikusan vagy papír alapon is kiállíthatók. Azonban van egy jogszabály, amely szorosan kapcsolódik az e-számlához. 2018. július 1-től a magyar hatóságok kötelezővé tették a vállalatok számára a valós idejű számlázási adatszolgáltatást. 2021. április óta a vállalkozóknak az Online Számla Rendszeren keresztül be kell szolgáltatniuk az összes számlájuk adatait. Ez az előírás a vállalatok és kormányok közötti (B2G), a vállalatok közötti (B2B), és a vállalatok és fogyasztók közötti (B2C) tranzakciókra, valamint a külföldi illetőségű személyek által kiállított számlákra is érvényes.

Fokozza vállalata produktivitását

A vállalat hatékony működése szempontjából minden technológiai fejlesztés kritikus fontosságú. Bár az e-számlázás Magyarországon még nem kötelező, az elektronikus számlák befogadása hamarosan az lesz. Várhatóan 2024 januárjától! Az elektromos formátumú számlázás mindkét fél számára kényelmesebb, ráadásul gyorsabb és biztonságosabb is. Ezért választja egyre több cég ezt a formát.

Az Infinite IT Solutions e-számla csomagja a folyamatosan növekvő, legalább 50 fős vállalatoknak készült. Ha közép- vagy nagyvállalatot működtet Magyarországon, hamarosan elkerülhetetlen lesz, valamilyen e-számla rendszer bevezetése.

Többféle előny

Az e-számla megoldás számos előnyt kínál a papíralapúhoz képest. Az elektronikus adatfeldolgozás biztonságosabb és gyorsabb. Kiküszöböli az adathibák kockázatát. Kevesebb a fizetési késedelem, javul a cashflow. Segítenek csökkenteni a tároláshoz, nyomtatáshoz és postázáshoz kapcsolódó költségeket. Az e-számlák feldolgozása körülbelül 80%-kal olcsóbb, mint a hagyományos papíralapú dokumentumoké. A nyomtatási mennyiség csökkentésével vállalata lépéseket tesz a fenntarthatóság felé.

Mi az az Infinite e-számla csomag?

Az Infinite IT Solutions által kínált megoldás segít, hogy számláit digitális formában állíthassa elő és küldhesse el üzleti partnereinek, valamint ugyanígy fogadhassa üzleti partnerei számláit. Kényelmesen, könnyen használható szoftver. Az e-Archívumhoz biztosított azonnali hozzáférésnek köszönhetően nem kell irathalmazokat átkutatnia, hanem könnyedén megtalálhatja a kívánt dokumentumokat.

Az e-számla megoldást a HR és értékesítési osztályok, valamint az ügyfélszolgálatok is előszeretettel használják. Az Infinite munkatársai gyorsan beépítik az Ön üzleti rendszerébe ezt a mindennapi munkához nélkülözhetetlen, egyszerűen elérhető és ösztönösen könnyen használható eszközt. Csökkentse karbonlábnyomát és a papíralapú dokumentumok mennyiségét, és inkább vezessen be egy átlátható számlázási folyamatot a vállalatába.

Check Also

Csak egy jó ötlet kell a vállalkozás finanszírozáshoz

Minden kezdő vállalkozásnak külső tőke bevonására van szüksége ahhoz, hogy hirtelen növekedésre tegyen szert. Van …