Home / Életmód / Magán szülészet: milyen árakra lehet most számítani?

Magán szülészet: milyen árakra lehet most számítani?

A szakorvosi ellátás iránti igény fokozottan jelentkezik napjainkban. A pandémia időszakában elhalasztott beavatkozások, vizsgálatok kapcsán jelentős várólisták alakultak ki, így napjainkban nem egyszerű időpontot kapni a szükséges ellátás igénybevételére. Vannak azonban olyan területek, melyek nem várathatnak magukra, ilyen a szülészet. A várandós kismamák azonban sajnos így is megtapasztalhatják mostanság, hogy bizony számos hátulütővel számolhatnak az állami rendszerben. Gondoljunk csak a szülészettel rendelkező kórházak korlátozott kihasználhatóságára, az időponthoz kötött szülési lehetőségekre.

Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a magánegészségügy iránt- még akkor is, ha ez nem kevés plusz költséggel jár. Ha kíváncsi arra, hogy most milyen árakra számíthat egy magánrendelőben, akkor mindenképp érdemes szétnéznie a Duna Medical Center weboldalán. A laborvizsgálatoktól kezdve a speciális nőgyógyászati beavatkozásokon keresztül a várandósság időszakát záró szülésig többféle lehetőséggel, csomagajánlattal találkozhatnak az érdeklődők. De vajon miért is választják a magas költségek ellenére is mind többen a magánúton történő nőgyógyász fogadást és szülést?

Az állami rendszer a szülészet területén is jelentősen túlterhelt. Ennek egyértelmű hozadéka az, hogy a kismamákra kevesebb idő jut, sőt, a túlterheltségből fakadóan akár rossz tapasztalatokat is szerezhetnek a várandós nők. Ez kiemelt jelentőséggel bír akár a későbbi gyermekvállalást illetően. Vannak, akik életre szóló traumákat szereznek az odafigyelés hiányából, vagy azért, mert a szülés kétségkívül kiszolgáltatott időszakában nem a várt hozzáállást kapják. Mind mindennek, így az emberközpontúságnak és a megbízhatóságnak is megvan a maga ára. A magán szülészet lehetőséget kínál arra, hogy minden tekintetben a várt hozzáállást kapja a nő, és maximálisan jó kezekben tudhassa magát és babáját már a kezdetektől.

A tapasztalatok szerint a babavárás hónapjaiban számos olyan helyzet adódhat, amikor az azonnali szakorvosi konzultáció, szükség esetén vizsgálat nélkülözhetetlen. Ilyenkor nem mindegy, hogy rendelkezésre áll-e a választott orvos. Hasonló a helyzet a szülés kapcsán is, melynek körülményei igencsak megnehezültek az állami rendszer keretein belül. Megfontolandó tehát, hogy az élet eme különleges, izgalmakkal és gyakran félelmekkel teli eseményét milyen körülmények között éli meg az ember.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …