Home / Tech / A Genfi Autószalonon leplezték le az új XC60 Volvo-t
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Genfi Autószalonon leplezték le az új XC60 Volvo-t

Az új XC60 egy különleges szabadidőjármű, amely már 3 új vezetőtámogató funkcióval is bír. Ezek a funkciók tökéletes segítséget nyújtanak a kritikus helyzetek hatékonyabb elkerülésére. A teljesen új biztonsági funkcióknak köszönhetően az újautók piacán az új XC60 az egyik legbiztonságosabb autónak számít. Automatikus kormányerő-rásegítés, kormányzás-támogatás az, amely segít a vezetőnek elkerülni a nem kívánt ütközéseket.

Az XC60 Volvo City Safety rendszere

A már meglévő funkciót buying research papers most egy aktív kormányzás-támogatás funkcióval egészítették ki, amely akkor kezdi meg működését, ha a vészfékezés már kudarcot vallott. A rendszer ezekben az esetekben beavatkozik a kormányzásba és segít elkerülni a legkülönfélébb ütközéseket a járművekkel, a nagyobb testű állatokkal és a gyalogosokkal szemben is. A rendszer 50 és 100 km/óra között aktiválódik.

Egy frontális ütközés is elkerülhető az új XC60 Volvóval

Az új rendszerbe egy frontális ütközést elkerülő kormányzást is beépítettek, ennek segítségével a szemből jövő lehetséges frontális ütközés is elkerülhető. Ezen felül a rendszer külön figyelmezteti a sofőrt, ha az elhagyta a saját sávját. A saját sávba történő visszatérést a rendszer egy kormányerő-rásegítővel oldja meg. Ez a rendszer 60 és 140 kilométer/óra között válik aktívvá.  Ezen felül számíthatunk a holt teret figyelő rendszerre is, amely a holttérben megbújó gépjárművekre figyelmezteti a sofőrt. Itt szintén a kormányerő-rásegítés aktiválódik és segít elkerülni a lehetséges ütközést.

Mi a Volvo célja

Malin Ekholm nyilatkozata szerint a Volvo célja, hogy 2020-ra nullára redukálják a Volvo gépkocsival bekövetkező halálos kimenetelű balesetek számát. Ezekkel a fejlesztésekkel talán már nincsenek is olyan messze a tervüktől, hiszen egészen egyedülálló, amit megalkottak az új XC60-nál. Az új modell csak felső kategóriás biztonsági rendszert kínál, többek között a Pilot Assist opciót is. Az ultramodernnek számító biztonsági technológia mindemellett a nagysebességű vezetést is sokkal pihentetőbbé teszi. A genfi autószalonon bemutatott új Volvo, ma már bármelyik Volvo autókereskedésben megvásárolható, megrendelhető, így bízunk abban, hogy a hazai utakon is egyre kevesebb lesz a halálos kimenetelű balesetek száma.

Check Also

Brutális drónok az éve legnagyobb technológiai kiállításán, a CES 2017-en!

Las Vegas nem csak a szerencsejáték és a vásárlás fellegvára, hanem arról is híres, hogy …