Home / Tech / Mini nyomkövetők: így tudja bebiztosíthatja magát velük

Mini nyomkövetők: így tudja bebiztosíthatja magát velük


A biztonság sokak számára kiemelt jelentőséggel bír, és ez akkor sincsen másként, ha a gépjármű védelméről van szó. A közbiztonság sajnos gyakran nem a legjobb, és fennáll a lehetősége az autólopásnak. Nem csak a saját használatra szánt autók esetében bizonyul remek választásnak a nyomkövető, hanem a céges flotta gépjárművei kapcsán is.

Az ilyen nyomkövetőket sokkal nehezebb észrevenni egy kocsiban, tehát a rájuk osztott szerepet biztosan ellátják. Az eszközök akár tíz másodpercenként képesek arra, hogy az autó aktuális pozícióját elküldjék. A legjobb az egészben az, hogy távolról is alkalmasak a készülékek a jármű leállítására, tehát az illetéktelen személyeknek tulajdonképpen esélyük sincsen. Nem csak az aktuális helyzet figyelemmel követése várható el a korszerű eszközöktől, hanem például az üzemanyag-szint is figyelemmel követhető.  Az üzemanyag-szondán túl sofőrazonosító és raktérhőmérséklet mérő is csatlakoztatható a nyomkövetőhöz, amelyben további lehetőségek rejlenek.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a többféle funkcióval rendelkező nyomkövetőket előszeretettel választják a cégek autós, illetve munkagép nyomkövetésre. A flotta autóinak figyelemmel követése nem csak az alkalmazottak mozgását célozza, hanem azt is, milyen hatékonyan végzik feladatukat, és valóban csak az előírt tevékenységgel foglalkoznak-e munkaidőben. Amikor értékes gépjárművekről és azok rakományáról van szó, akkor rendkívül fontos az is, hogy az autó maximális biztonságban legyen és távolról is leállíthatóvá váljon.

A nyomkövetés egyébként minden korábbinál szélesebb kínálattal áll napjainkban rendelkezésre. Az autós nyomkövetésen túl kerékpárok, csomagok követése éppen úgy lehetséges, mint a személy-és állat nyomkövetés. Ez utóbbiak kifejezetten hasznosak lehetnek olyan szülők és állattartók számára, akik fontosnak tartják, hogy maximális biztonságban tudhassák szeretteiket. A GPS alapú helymeghatározásnak köszönhetően akár 5 méteres pontossággal is megállapítható az aktuális pozíció, ez pedig kiváló irány lehet egy kiszámíthatóbb, biztonságosabb jövő irányába. Nincs többé azon idegeskedés, hogy a gyermek elindult-e már az iskolából, vagy merre lehet a kapun kiszökött kutya. Saját használatú és céges autóit is bármikor figyelemmel követheti, ezzel az illetéktelen hozzáférést is megelőzve.Check Also

Brutális drónok az éve legnagyobb technológiai kiállításán, a CES 2017-en!

Las Vegas nem csak a szerencsejáték és a vásárlás fellegvára, hanem arról is híres, hogy …