Home / Tech / Brutális drónok az éve legnagyobb technológiai kiállításán, a CES 2017-en!

Brutális drónok az éve legnagyobb technológiai kiállításán, a CES 2017-en!

Las Vegas nem csak a szerencsejáték és a vásárlás fellegvára, hanem arról is híres, hogy itt rendezik meg minden évben a legnagyobb technológiai kiállítást. A CES immáron ötödik éve varázsolta el az oda látogató szakembereket és a korszerű kütyük rajongóit. A rendezvény egyébként 1967 óta kerül megrendezésre, és idén minden korábbinál lélegzetelállítóbb újdonságokkal találkozhattak a vendégek. A drónok és robotok prémium kategóriás darabjai közül ugyan sok még nem kapható kereskedelmi forgalomban, de egyértelműen mutatják az utat, merre halad a technológiai fejlődés.

 

A bűn városába ekkortájt nagyon sok újságíró, szakember és üzletember érkezik, hogy minden megtudhassanak az újdonságokról. Természetesen nem csak futurisztikus remekművek kapnak helyet a kiállításon, hanem olyan televíziók, kamerák, kijelzők is, melyek minden extrával ellátottak, és rendszerint meghaladják tudásban az háztartások jelenlegi igényeit. A területre azonban tökéletesen igaz, hogy a kínálat teremti a keresletet, s a talán ma még távoli jövőnek hitt készülékek és technológiák akár már néhány éven belül napjaink részét képezhetik majd.

 

A CES újdonságai között kiemelt népszerűségnek örvendtek azok a drónok, melyeket kifejezetten emberek szállítására terveztek. Az úgynevezett oktokopter nyolc darab motorral rendelkezik, és az eszközzel körülbelül negyven kilométert lehet majd megtenni. A kutatások szerint maximum száz kilogrammig lehet terhelni, és akár három és fél kilométeres magasságba is felszállhatunk majd vele. Mint a legtöbb hasonló újdonsággal, így az oktokopterrel kapcsolatban is vannak még megoldásra váró területek, de a gyártó úgy véli, ezeket a problémákat hamarosan orvosolják, és akár már két év múlva elérhető lesz az eszköz.

 

Ugyan az oktokopter minden valószínűség szerint sokáig vagyonokba fog kerülni, de olcsóbb GPS navigációs eszközöket már 15000 Ft alatt vásárolhatunk. Utazás mellé érdemes akár egy drónt is beszerezni, ami nem csak a videósoknak és vloggereknek jön jól, hanem azoknak is, akik szeretnének lélegzetelállító légi felvételeket készíteni akár a tengerpartról, akár valamelyik nehezen megközelíthető helyszínről. Ne feledkezzünk meg a folyamatos elérhetőségről sem, így mindig jó, ha van a laptop vagy a telefon mellett power bank. A fejlődés nem áll meg, és a technológiai újdonságok egyre kedvezőbb áron érhetőek el bárki számára.

Check Also

A Genfi Autószalonon leplezték le az új XC60 Volvo-t

Az új XC60 egy különleges szabadidőjármű, amely már 3 új vezetőtámogató funkcióval is bír. Ezek …