Home / Tech / Melyik irányba mér a traffipax – hangzik el a gyakori kérdés

Melyik irányba mér a traffipax – hangzik el a gyakori kérdés

Szeretné elkerülni a sebességtúllépésből eredő büntetéseket? Az akár komoly összegeket és büntetőpontokat is jelentő figyelmetlenség nem csak a szankciók miatt hangsúlyos, hanem bizony a közlekedés biztonságának apropóján is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy útviszonyoktól függetlenül a sebesség nem megfelelő megválasztása gyakran vezet balesetveszélyes szituációkhoz, vagy akár személyi sérüléssel járó helyzetekhez. A Traffipaxbolt is gyakran találkozik azzal a kérdéssel, hogy melyik irányba mér a traffipax, nem titkoltan a bemérés elkerülését megcélozva.

 

Alapvetően mindig csak egy autót képesek bemérni a leggyakrabban használatos készülékek, ám a műszernek általában lényegtelen, hogy közeledő, vagy távolodó járműről van szó. Tény viszont, hogy legtöbbször nem szoktak az ellenkező irányú sávba átmérni, tehát a közeledő járművek vannak főként veszélynek kitéve. Természetesen ma már sokféle traffipax pásztázza az utakat, ezért nem érdemes csak akkor lassítani, ha várható a bemérés.

 

Fontos tisztában lenni azzal, hogy nem pusztán a sebesség helyes megválasztásán múlik, vajon megérkezünk-e épségben úti célunkhoz. Nem véletlen, hogy a szakemberek folyamatosan hangsúlyozzák az évszaknak megfelelő gumihasználat fontosságát. A téli gumi mind összetételét, mind felületi kialakítását illetően különbözik a nyáritól, és kétségkívül nagyobb biztonságot nyújt az utakon. A profilmélység szintén figyelmet érdemel, hiszen kopott gumival a féktávolság akár meg is négyszereződhet. Nyári gumiknál 1,6 mm, téli verziónál 4 mm a kritikus profilmélység, melynél mindenképpen cserélni kell a szettet.

 

A fixen kihelyezett és a rendőrök által alkalmazott traffipax eszközök azt a célt szolgálják, hogy az autósokat a szankciótól való félelem tartsa vissza a gyorshajtástól. A tapasztalt autósok saját magukon sajnos gyakran észreveszik, hogy lakott területre érve megtartják a korábbi lendületet, és tulajdonképpen elfelejtenek jelentősen lassítani. Hétköznapjainkban ezernyi dolog jár a fejünkben, de nagyon fontos, hogy ha volán mögé ülünk, akkor legyünk valóban ott gondolatban is. Ezt nem csak a saját és szeretteink biztonsága indokolja, hanem az utakon közlekedő autóstársak épsége is. Ne feledkezzünk meg a gépjármű rendszeres karbantartásáról sem, hiszen ez szintén befolyásolja a közlekedés biztonságát.

Check Also

A Genfi Autószalonon leplezték le az új XC60 Volvo-t

Az új XC60 egy különleges szabadidőjármű, amely már 3 új vezetőtámogató funkcióval is bír. Ezek …