Home / Ingatlan / Ezek most a legolcsóbb irodai klímaberendezések a piacon!

Ezek most a legolcsóbb irodai klímaberendezések a piacon!

A kellemes irodai környezet egyik alapvető feltétele a klíma megléte. A klímaváltozás miatt a nyári időszakban a kánikula mindennapos, amely nagyon megterheli a szervezetet. Azok a munkaadók, akik szeretnék a munkavállalókat tehermentesíteni és az irodákban megfelelő munkakörnyezetet kialakítani mindenképpen a klíma mellett döntenek. Egy jó klíma semmivel nem érhet fel, hiszen a forróságban az emberek teljesítőképessége is csökken. Azok a cégek vagy akár kisebb vállalkozások, akik ezt időben felismerik, sokkal hatékonyabban tudnak termelni még a legforróbb nyári napokon is.

Kereskedelmi klímát ma már nagyon sok helyen értékesítenek, de bizonyára minden vállalkozás számára fontos a költséghatékonyság, amikor a klíma kiépítéséről van szó. A kereskedelmi klímák közül kazettás vagy parapet/mennyezeti klímát is választhatunk. A mennyezeti klímák mosható levegőszűrővel, leolvasztó funkcióval, kompakt dizájnnal, öndiagnosztikával, halk működés üzemmóddal, többfokozatú ventillátorral rendelkeznek. A kazettás klímák közül érdemes minél jobb energiaosztályút választani. Emellett turbó üzemmód, intelligens leolvasztás, beépített cseppvíz szivattyú, meleg indítás, megnövelt biztonság tartozik a klímához. A kazettás klímák könnyed karbantartást igényelnek, ezért irodaházakban ajánlott.

Az inverteres klímák előnye, hogy hőmérséklettartása igen kifinomult és nagyon pontos. A villamos hálózatot nem terheli meg lökésszerűen, hiszen az indítása lassú. A hűtési és a fűtési tartománya sokkal szélesebb, mint más klímáknak, ezáltal akár -20 fokig is képes hűteni vagy fűteni. A kedvező üzemeltetési költségek szintén azt jelzik, hogy az irodaházakban kiemelkedően ajánlott. A kellemes munkahelyi környezet kialakításában mindenképpen ajánlott, hiszen kevésbé szárítja a levegőt. Hűtés során nincsen huzat, ezért az alkalmazottaknál nincsen huzatérzet és sokkal kevesebb a megbetegedések száma is. A zajszintje igen alacsony, ezért a mindennapos munka során nem okoz zavart. Amikor az inverteres klímán beállítjuk az elvárt hőmérsékletet, akkor annak elérése után sem kapcsol ki azonnal a kompresszor, hanem folyamatosan dolgozik tovább, hogy az adott hőmérsékleten tartsa a levegőt. Ezért érhető el vele a komfortosság és nem kapcsol ki és be állandóan, amely szintén zavaró lehet, nem beszélve a fogyasztásról.

Check Also

Napelemes rendszer telepítése – Mik a legfontosabb tényezők?

A napelemes panelek már korábban is sok ingatlan tetején voltak láthatóak. Most azonban olyan ütemben …