Home / Szolgáltatások / Tényleg családi mesterség a sírkő készítés!

Tényleg családi mesterség a sírkő készítés!

Ugyan az elhunyt szeretteinkre való emlékezés nem a temető felkeresésén, vagy a síremlék felállításán múlik, mégis sokan szeretünk efféle, kézzelfogható dolgot választani akkor, ha a veszteségről van szó. A sírkő készítéshez ma már olyan profik segítségét vehetjük igénybe, akik akár hosszú évek óta tevékenykednek a területen, és a különleges igényeknek is igyekeznek eleget tenni. Ezen az oldalon egy régóta kőfaragással foglalkozó család munkáját tekintheti meg. A többféle alapanyag, minta és kialakítás között mindenki megtalálhatja azt, amelyik a leginkább megfelel elvárásainak és igényeinek.

 

Az elsőként felmerülő kérdések között az árra vonatkozó információk sokakat érdekelnek. A műkő a leginkább költséghatékony megoldás, ám nem biztos, hogy az időtállóság szempontjából is ez bizonyul a legjobb választásnak. A kedvező árakért azonban kompromisszumokat kell kötni, hiszen sajnos az erősen nedvszívó hatással rendelkező anyag hamar elkezdhet mohásodni, foltosodni, és eredeti állapotát csak időnkénti csiszolással nyerheti vissza.

 

Más a helyzet azonban a gránittal. A burkolt gránit megfizethetőnek bizonyul. Esetében a keret rész betonból készül, és erre kerül ráhelyezésre a gránit lap. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az anyagok eltérő funkcionálása és jellemzői miatt nem bizonyul túlságosan időtállónak ez a megoldás. Helyette inkább a tömör gránitot javasolják a szakemberek, amely tulajdonképpen minden külső behatásnak ellenáll, és az évek során felújításra sem lesz szükség.

 

Persze a síremléken túl olyan kiegészítők közül is válogathatunk, mint például a vázák, a bronzdíszek, vagy például a különféle feliratok. S hogy mikor kezdődhet meg a munka, és válhat a sírhelyből az elvesztett személyhez méltó síremlék? Ma már olyan technikával dolgoznak a nívós cégek, melynek köszönhetően a föld tömöríthető, és így biztonsággal elhelyezhető azon az elkészült síremlék. S hogy miért fontos ez? Ellenkező esetben, ahogyan a föld lassan tömörödik és süllyed a sír, akár károsodhatnának is az arra elhelyezett anyagok, vagy megdőlne az egész. Érdemes tehát a sírkő készítés során is a minőségi munka és a garantált szakértelem mellett letenni a voksot.

 

Check Also

Üvegajtó vásárlás: tényleg megéri?

Az üvegajtók még mindig népszerűek. Létjogosultságukból mit sem veszítettek, ez pedig több okra is visszavezethető. …