Home / Életmód / Bolhás kutya kezelése házilag: vigyázz kedvenced egészségére!

Bolhás kutya kezelése házilag: vigyázz kedvenced egészségére!

Folyton vakaródzik, és néhol már-már kisebesedett kedvenced bőre emiatt? A probléma nem csak négylábú barátod kedélyállapota miatt érdemel odafigyelést, hanem a bolhák jelentette egészségügyi kockázatok apropóján is. Kevesen tudják, hogy a házi kedvenceinkben, a kutyákban és a macskákban megtalálható bolhák az emberi vért is szívesen fogyasztják, s ennél fogva különféle betegségeket terjesztenek.

 

Érdemes azzal is tisztában lenned, hogy ha kedvenced bolhás, akkor jó eséllyel férges is, hiszen a galandféreg a bolhán keresztül jut be a testbe. Ugyan a bolha elleni samponok, cseppek és a nyakörvek jó választásnak bizonyulnak, de akkor mit sem érnek, ha kedvencünk fekhelyét és a lakást nem tudjuk megfelelően fertőtleníteni. De akkor mégis mi a jó megoldás annak érdekében, hogy négylábú társunk tartósan bolhamentes legyen? Ide kattintva többféle tanácsot olvashatsz arról, hogy hogyan szabadíthatod meg kutyádat a bolháktól.

 

A leginkább hatékonynak a kombinált védelem bizonyul. Mire gondolunk pontosan? Ahelyett, hogy megelégednél egy nyakba csepegtethető gyógyszerrel, inkább tekints úgy a problémára, mint ami több fronton szükségessé teszi a fegyver felvételét a bolhákkal és élősködőkkel szemben. Elsőként célszerű alaposan megfürdetni az ebet, ehhez speciális kutyasampont ajánlott használni. Semmiképpen ne saját tusfürdőnkkel habozzuk be az állatot, erre ugyanis allergiás lehet. Nem elég azonban, ha tisztán csillog a bunda, az is lényeges, hogy az első fekhelyhasználat után ne térjenek vissza abba az élősködők. Gondoskodjunk arról, hogy a kutyafekhelyet alaposan kimossuk, de ha biztosra akarunk menni, akkor egy új beszerzése a legjobb választás.

 

A kutyus nyakára használatos csepegtető és a bolhanyakörv se maradjon el, így több hónapig védelmet biztosíthatunk kedvencünk számára. Arra azonban figyeljünk, hogy ha bármilyen seb található a négylábú bőrén, akkor forduljunk azzal orvoshoz, aki speciális kenőcsöt szokott kiírni a mihamarabbi gyógyulás érdekében. Amint ez megtörtént, indulhat az élősködők elleni harc. Ma már remek fekhelyeket szerezhetünk be online, melyek garantáltan elnyerik majd a szőrmók tetszését. Az élősködők elleni védelem a kutyus hangulatán is meglátszik majd, hiszen boldogan, folyamatos vakaródzás nélkül élheti napjait.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …