Home / Szolgáltatások / Mosogatógép hibakódok: mit tehetünk, ha gond van?

Mosogatógép hibakódok: mit tehetünk, ha gond van?

A mosogatógépek esetében ma már nem annyira egyszerű az otthoni ügyeskedéseket alkalmazni, hiszen a technológia fejlődésével a mosogatógépek is egyre komplikáltabb alkatrészekből állnak. A legtöbb kereskedelemben kapható gép esetében egy használati utasítást is mellékelnek a gyártók. Ebben a használati utasításban természetesen a hiba kódokat is feltüntetik, amelyet nagyon gyorsan le lehet ellenőrizni egy-két meghibásodás esetén.

Milyen gyakori hibákkal szembesülhetünk?

A mágnes szelep meghibásodása esetén a készülék folyamatosan vesz fel vizet, vagy éppen pont az ellenkezőjét teszi, egyáltalán nem vesz fel vizet. A szelepet nem lehet megjavítani, ilyenkor egy alkatrész cserével érdemes számolni. A szint szabályozó és a hozzá tartozó egységek is gyakran meghibásodnak, de ezt általában dugulás okozza. A szint szabályozó tulajdonképpen egy membrános szerkezet, és ha eldugul a csatlakozó része, akkor az egész egység üzem képtelenné válik. A műanyag cső megtisztításával érdemes kezdeni a hibaelhárítást. A keringető szivattyú felelős azért, hogy az alacsony víznyomással felvett vizet nagy nyomással a mosogató térbe juttassa. A motor szennyeződések esetén megszorulhat. Víztelenítés után a mosogatógépet a feje tetejére kell állítani és a szivattyút el kell távolítani. A turbinaházhoz így férhetünk hozzá és el lehet végezni a tisztítást. Amennyiben nem szennyeződés miatt dugult el a szivattyú akkor érdemes Budapest területére is szakembert hívni. Az ürítő szivattyúnál bekövetkező dugulásokat is csak alapos szétszerelés után lehet orvosolni. Láthatjuk, hogy sok esetben a teljes készülék szétszerelése nyújt csak megoldást.

Ha a hibakódok átnézése sem segít, akkor házhoz hívható a szerviz

Sok esetben az ügyfelek akkor is hozzányúlnak a mosogatógépekhez, ha nem is értenek azok szereléséhez. Ez nem minden esetben fog megoldást jelenteni, sőt legtöbbször még ront is a helyzeten. Ilyenkor olyan alkatrészek is tönkre mehetnek, amelyek amúgy semmilyen meghibásodást nem rejtenek. A házhoz hívható szerviz lehetőségét érdemes kihasználni, hiszen a szakemberek pontosan tudják, hogy melyik hibát milyen megoldással lehet orvosolni. A hiba kódok természetesen a használati utasításokban szerepelnek és az egyszerűbbekkel még boldogul is a hozzá nem értő. A komplikáltabb és összetettebb problémák esetén azonban érdemes Budapest területén is szakember segítségét kérni.

Check Also

Milyen területeken tud segíteni egy profi jogi tanácsadó?

Manapság önállóan egyre nehezebb eligazodni a különféle jogszabályi rendelkezések útvesztőjében. Ezt még jobban bonyolítják az …