Home / Szolgáltatások / Mosogatógép hibakódok: mit tehetünk, ha gond van?

Mosogatógép hibakódok: mit tehetünk, ha gond van?

A mosogatógépek esetében ma már nem annyira egyszerű az otthoni ügyeskedéseket alkalmazni, hiszen a technológia fejlődésével a mosogatógépek is egyre komplikáltabb alkatrészekből állnak. A legtöbb kereskedelemben kapható gép esetében egy használati utasítást is mellékelnek a gyártók. Ebben a használati utasításban természetesen a hiba kódokat is feltüntetik, amelyet nagyon gyorsan le lehet ellenőrizni egy-két meghibásodás esetén.

Milyen gyakori hibákkal szembesülhetünk?

A mágnes szelep meghibásodása esetén a készülék folyamatosan vesz fel vizet, vagy éppen pont az ellenkezőjét teszi, egyáltalán nem vesz fel vizet. A szelepet nem lehet megjavítani, ilyenkor egy alkatrész cserével érdemes számolni. A szint szabályozó és a hozzá tartozó egységek is gyakran meghibásodnak, de ezt általában dugulás okozza. A szint szabályozó tulajdonképpen egy membrános szerkezet, és ha eldugul a csatlakozó része, akkor az egész egység üzem képtelenné válik. A műanyag cső megtisztításával érdemes kezdeni a hibaelhárítást. A keringető szivattyú felelős azért, hogy az alacsony víznyomással felvett vizet nagy nyomással a mosogató térbe juttassa. A motor szennyeződések esetén megszorulhat. Víztelenítés után a mosogatógépet a feje tetejére kell állítani és a szivattyút el kell távolítani. A turbinaházhoz így férhetünk hozzá és el lehet végezni a tisztítást. Amennyiben nem szennyeződés miatt dugult el a szivattyú akkor érdemes Budapest területére is szakembert hívni. Az ürítő szivattyúnál bekövetkező dugulásokat is csak alapos szétszerelés után lehet orvosolni. Láthatjuk, hogy sok esetben a teljes készülék szétszerelése nyújt csak megoldást.

Ha a hibakódok átnézése sem segít, akkor házhoz hívható a szerviz

Sok esetben az ügyfelek akkor is hozzányúlnak a mosogatógépekhez, ha nem is értenek azok szereléséhez. Ez nem minden esetben fog megoldást jelenteni, sőt legtöbbször még ront is a helyzeten. Ilyenkor olyan alkatrészek is tönkre mehetnek, amelyek amúgy semmilyen meghibásodást nem rejtenek. A házhoz hívható szerviz lehetőségét érdemes kihasználni, hiszen a szakemberek pontosan tudják, hogy melyik hibát milyen megoldással lehet orvosolni. A hiba kódok természetesen a használati utasításokban szerepelnek és az egyszerűbbekkel még boldogul is a hozzá nem értő. A komplikáltabb és összetettebb problémák esetén azonban érdemes Budapest területén is szakember segítségét kérni.

Check Also

Internet szolgáltatás hűségnyilatkozat nélkül is elérhető

Számtalan cég kínálja az internet szolgáltatás lehetőségét ma Magyarországon. Általában 12 agy 24 hónap hűségnyilatkozattal, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.