Home / Kikapcsolódás / Kikapcsolódás gyerekkel a nyári szünidőben: hova érdemes utazni?

Kikapcsolódás gyerekkel a nyári szünidőben: hova érdemes utazni?

Cikkünkben nem kimondottan a nyári egy vagy két hetes nyaralásra adunk tippeket, hiszen számtalan wellness szálloda kínál különleges csomagajánlatokat, inkább a különleges és élményekben gazdag helyszíneket mutatjuk be, amelyek bármikor meglátogatható a kicsikkel. A családi kirándulások mindig felvillanyozzák még a legkisebbeket is, hiszen a család ugyanúgy együtt élvezi a nyári szünidőt.

A Szarvasi Arborétum és a Mini Magyarország

Akik a Kőrös partján töltik a nyarat, mindenképpen látogassanak el az Arborétumba és a Mini Magyarországot is tekintsék meg a kicsikkel A kikapcsolódás gyerekekkel itt biztosan nagy sikernek örvend. A parkban szabadtéri játékokat és foglalkoztatót is találunk. A parton lehetőség van egy sétahajókázásra is befizetni a kicsiket, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy ez örök emlék marad nekik. A 2013 óta üzemelő Mini Magyarország nem csak kikapcsolódást ígér, hanem fejleszti is a kicsiket. Megismerkedhetnek Magyarország nevezetesebb épületeivel. A Lánchíd, a Gyulai vár és a Cifra Palota is megtalálható a parkban.

A Tisza-tónál nyaralóknak ajánljuk a Poroszlói ökocentrumot

Egy teljes napot is vígan eltölthetünk a gyerekekkel az ökocentrumban annyi látványosságot ígér. A park, az állatok és a hiper-szuper játszótér különleges kikapcsolódást ígér. A kis tavon még csónakokba is pattanhatunk, így járhatjuk be az ökocentrum egy részét. Megtekinthetjük a tájházat és Európa legnagyobb édesvízi akváriumát. 3D filmekkel, vidraetetéssel és időszaki kirándulásokkal is készülnek a szervezők.

Miskolc mellett mindenkit vár Lillapark

Itt minden megtalálható, ami a gyerekeket érdekelheti. Fürdő, kisvasút és még barlang is. Itt talán több napot is érdemes eltölteni, hiszen a látnivalók és a programkínálat fergeteges. A Miskolctapolcai Barlangfürdőt nemrégen újították fel és igazán gyermekcentrikus 29-31 fokos vízzel várnak mindenkit. Izgalmas alagutakkal, tóval és kirándulási pontokkal valamint vízeséssel is találkozhatnak a legkisebbek, ha felszállunk a kisvasútra. A Szent István Barlang és az Anna Barlang talán sokak előtt ismerős. 12 órakor minden nap indítanak túrákat, amelyhez érdemes időben csatlakozni.

A magasságokat kedvelőknek ajánljuk a Galyatető Turistacentrumot

A hegyvidéki pihenések alkalmával ne hagyjuk ki Galyatetőt, hiszen a Turistacentrum minden kicsinek örök emléket kínál. Itt környezetbarát szálláshely is megtalálható, így akár több napra is a helyszínre utazhatunk. Kisebb, nagyobb családi túrákat tehetünk és számtalan outdoor sportot is kipróbálhatunk. A Galya-kilátó talán az egyik legnépszerűbb kirándulóhelyek egyike. Akik vállalják a felújított kilátóba a túrát egészen a Magas-Tátráig vagy a Mecsekig is elláthatnak.

Check Also

Te melyik autót választanád egy élményvezetéshez?

Az elmenyvezetes.hu-hoz hasonló oldalak segítségével több legendás autó erejét is letesztelheted egy versenypályán. Lehetőség nyílik több …