Home / Kereskedelem / Ismét nehéz volt nyáron klímást találni

Ismét nehéz volt nyáron klímást találni

A nyári szezon természetesen a klímaszerelők és a klímát értékesítők főszezonja. Ilyenkor jut eszébe mindenkinek, hogy igen jól jönne egy klíma a nyaralóba, a lakásba vagy akár az irodába. Érdemes ezt jó előre átgondolni, hiszen a nyári időszakban a klíma szerelés teltházzal üzemel. A szakképzett szerelés a klíma szempontjából nagyon fontos, hiszen nem mindenki rendelkezik műszaki érzékkel.

A mobil klíma is megoldást kínál a hőség ellen

Most is erősen alakul a szezon a Klima szakáruház adatai szerint, hiszen nagyon sokan rendeltek mobil klímát jellemzően a nyaralókba. A nyarat a legtöbben a nyaralókban töltik, hiszen sokaknak ez jelenti a nyár legszebb pillanatait. A rekkenő hőség ezen a nyáron sem maradt el. A mobilklíma ilyen helyzetekben megoldást kínál, hiszen mozgathatók és áthelyezhetők akár egyik helyiségből a másikba is. Ez az egyik legegyszerűbb klíma berendezés, amely a kereskedelemben kapható. A klímatechnikai szakemberek egész nyáron nem pihentek, hiszen számukra ez a legforgalmasabb időszak, ilyenkor van a legtöbb üzembe helyezés. A mobilklíma segítségével egy 40 négyzetméteres helyiséget is le lehet hűteni. Többféle klíma áll a vásárlók rendelkezésére, hiszen a kisebb helyiségekre is más klímát kínálnak. A mobilklíma beüzemelése sem olyan egyszerű, mint azt sokan hiszik. A szellőztetéshez egy meleg levegő kifújására alkalmas csőre is szükség van. Érdemes már a felméréshez is kihívni a szakembert, aki pontosan fel tudja mérni, hogy mekkora teljesítményű klímára van szükség. Ha egy túlméretezett egységet választunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy hatalmas áramfogyasztást fog generálni, hiszen állandón ki és be fog kapcsolni.

Hol ne vegyünk mobilklímát?

Természetesen a nagyáruházakban egész nyáron, akciós árakon lehet a mobil klímákhoz hozzájutni, de sajnos ezeknek a többsége nem éppen a halk működéséről híres. Érdemes inkább nagyobb ráfordítással egy minőségi klímát beszerezni, amely évekig kiszolgálja a családot és természetesen halk működéssel fogja a teljes családi nyaralót lehűteni. Egy nyaralás a zajos klíma mellett nem biztos, hogy a pihenésről szólna.

Check Also

Tényleg megéri négyévszakos gumit választani?

Autógumi választáskor rendszerint egy sor szempontot figyelembe szoktunk venni. Sokak számára nem mindegy az ár, …