Home / Életmód / Hogyan fogyhatok le gyorsan – hangzik el a gyakori kérdés
perfect figure

Hogyan fogyhatok le gyorsan – hangzik el a gyakori kérdés

A gyakori kérdés oka valószínűleg a gyakori ülőmunkának, az időhiánynak és a lustaságnak is köszönhető. Egy esztétikai probléma, amely azonban komoly egészségügyi kockázatot is hordoz magában. Ilyen lehet a cukorbetegség, a vérnyomás problémák és a gerinc megbetegedések. Sokan pár napig kitartóan végeznek egy mozgásprogramot, de végül feladják. Mindez azért történhet meg, mert nincsen meg a teljes életmódváltás. Nézzük, melyik az a diéta ami gyorsan lefogyaszt.

Az Intenset diéta

A diéta a komplett Intenset-módszer alapja. Ez a diéta kimondottan edzéshez lett tervezve. Fogyáshoz, szálkásodáshoz és zsírégetéshez is tökéletes támogatást biztosít. Egy igen egyszerűen végig vihető és nagyon könnyen betartható program ez, amely maximális eredménnyel kecsegtet. A fogyáshoz elengedhetetlen a diéta, viszont emellett fontos az edzés. Az edzésekhez rengeteg energia kell, így a hagyományos diéták nem igazán jöhetnek számításba. Egy ideális Intenset diéta a következőképpen épül fel: 1600 Kcal, 175 gramm fehérje, 140 gramm szénhidrát. Férfiaknak 1800 Kcal, 190 gramm fehérje és 160 gramm szénhidrát. A két nem között kötelező különbséget tenni, hiszen a vitamin- és az ásványi anyag szükséglet is teljesen más, teljesen eltér az izom építés folyamata is és természetesen a kalória igény is különbözik nő és férfi között.

Fontos a kalóriatáblázat és a kalóriaszámítás

Néhány példával kezdjük. Az életben maradáshoz mindenkinek 1200 kalória szükséges. 30 perc futás kb 260-280 kalóriát éget el. 1 db croissan elfogyasztása 380 kalória. A cukrászdai sütemények több órai futással dolgozhatók le. 30 perc gyaloglással 170 kalóriát égethetünk el, 30 perc futással ez már felkúszik 220 kalóriára, férfiember fél órás ugrókötelezés után 300 kalóriát éget el. Fogyáshoz nagyon sok izmot kell megmozgatni. Ilyen lehet a sífutás, az úszás és a biciklizés. Egy jó fehérje shake simán helyettesítheti a desszertet, hiszen ez kapható csokoládés vagy vaníliás ízesítésben is. Az Intenset diéta során a napi ritmushoz lehet szabni a bevitelt és nem kell kimondottan spórolni a mennyiségekkel.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …