Home / Életmód / Mitől lesz vonzó egy szabadtéri kávézó?

Mitől lesz vonzó egy szabadtéri kávézó?

A kávét mindannyian szeretjük. Van, aki feketén, mások sok tejjel, de az ír kávé különlegessége is sokak kedvencének számít. A rohanó hétköznapok reggelén legtöbbször csak az otthon lefőzött italtól várjuk az energikusságot, de ha tehetjük, akkor legtöbben szívesen betérünk egy-egy kávézóba. A fenséges aroma, a stílusos megjelenés éppen úgy elmaradhatatlan részét képezi a kávézás szertartásának, mint az igényes környezet. De mégis mitől lesz kedvelt és vonzó egy szabadtéri kávézó?

 

Napjainkban egyre több színvonalas kávézó nyit fővárosunkban és vidéki nagyvárosainkban is. A siker kulcsa nem csak az elhelyezkedésben rejlik, hanem a belsőépítészeti és a lakberendezési megoldások sem elhanyagolhatóak. A legtöbb igényes vendéglátóhelyen már profi baristák munkálkodnak azon, hogy minden vendég elégedett legyen a kapott színvonallal. Persze nem mehetünk el a felhasznált alapanyagok és a korszerű kávégépek mellett sem, de a vendégbarát hozzáállás és a kínálat szélessége is egyértelműen hozzájárulnak ahhoz, hogy szívesen betérjünk az adott vendéglátóhelyre.

 

Ha szabadtéri helyfoglalási lehetőséget is kínál a kávézó, az további pozitívum, ugyanis a tavasztól késő őszig terjedő hónapokban sokan szeretünk a szabad ég alatt kávézni. Természetesen nem mindegy, hogy az időjárás viszontagságaitól mennyire védett a terasz. A legjobb, ha a kültéri résznek van terasza vagy emelt pódiuma. Az időjárástól védve, akár félig fedve illetve WPC burkolattal kialakítva olyan helyszínt kaphatunk, amely garantáltan elnyeri majd a kávézás szerelmeseinek tetszését.

 

Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy manapság a vendégek egy kávézótól nem csak azt várják el, hogy többféle fekete közül válogathassanak. Idővel változtak az igények, és a laktózmentes tej fellelhetősége éppen olyan lényegessé vált, mint például a minőségi harapnivalók kínálása, melyek kiválóan passzolnak a választható italokhoz. Sokan épp csak beugranak egy kávéért, s számukra mindenképpen hasznos, ha hordozható, lezárható tetővel rendelkező pohár is áll rendelkezésre. Ha kávézó választásról van szó, akkor a legtöbben előnyben részesítik a kellemes hangulatú helyeket, melyek csendes környéken találhatóak és az alkalmazottak is barátságosan, profizmussal fogadják a vendégeket.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …