Home / Életmód / Miért fáj a gerincem, és mit tehetek ellene?

Miért fáj a gerincem, és mit tehetek ellene?

Attól a perctől, amikor kisgyermekként megtanulunk járni, gerincünk folyamatosan ki lesz téve különböző fizikai terheléseknek. Hogy a későbbiekben a különböző ingerek káros hatással lesznek-e a ránk, és okoznak-e majd valamilyen mozgásszervi problémát, az nagyban függ az életmódunktól. Az, hogy hol tapasztalunk majd fájdalmat, változó lehet gerincproblémák esetében, hiszen megjelenhetnek a nyaki, a háti, vagy akár az ágyéki részen is. Ami biztos, hogy a kellemetlen, és sokszor rendkívül fájdalmas tünetek alaposan megkeseríthetik az emberek életét, hiszen nem elég, hogy a munkában egész nap nehezebben mozognak, de sokszor még aludni, kipihenni sem sikerül magukat. A megoldás azonban nem abban rejlik, hogy napi szinten elkezdjük enni a fájdalomcsillapítókat, még ha sokan így is próbálnak úrra lenni a problémán. Sokkal célravezetőbb lehet, ha felkeresünk egy gyógytornászt, aki lehet, hogy néhány egyszerű tornagyakorlattal segíteni tud majd az állapotunkon!

A gerincfájdalmak számos okhoz vezethetők vissza (forrás: gyogytornaszom.hu). Sokszor elég egy hirtelen, de rossz mozdulat, vagy akár a helytelen testtartás is ahhoz, hogy megjelenjen az életünkben a gerinc környéki fájdalom. A linkelt oldalon egy olyan gyógyközpontot találhat majd, ahol számos szakember áll a páciensek rendelkezésére. Az, hogy milyen kezelés lehet a legalkalmasabb egy-egy panaszra, sok mindentől függhet, így mindig egy alapos állapotfelmérés történik náluk először annak érdekében, hogy a leghatékonabb megoldást alkalmazhassák a gyógyulás érdekében. A Mckenzie gyógytorna az egyik lehetőség arra, hogy műtét nélkül is maradandóan megszűnjön a gerincfájdalom, és akár még a gerincsérv is. A Mckenzie terápiával nem csak a helyes hétköznapi mozdulatokat lehet elsajátítani, de a problémák kialakulásának megelőzésére is alkalmas lehet.

Nem kell megijedni, amennyiben most tapasztal gerincfájdalmat, hiszen ebben a járvány veszélyes időszakban is van lehetőség arra, hogy gyógytornászok segítségét vegye igénybe úgy, hogy közben ki sem kell mozdulnia a biztonságot jelentő otthonából! A linkelt oldalon arra is lehetőség van most, hogy videóhíváson keresztül sajátítsa el a gyógyulásban segítő mozdulatokat, amelyet minden estben gyógytornászok felügyelnek, és segítenek. Első olvasatra biztos furcsának tűnhet ez a lehetőség, ám számos környező országban már egy elterjedt, és bevált módszernek tekinthető az online gyógytorna. Amennyiben sok kellemetlenséget okoznak a mozgásszervi panaszai, ne habozzon, tegye meg a gyógyulás felé vezető úton az első lépést most azzal, hogy gyógytornászhoz fordul! Akár online, vagy telefonon is tud időpontot kérni a fentebb található oldalon. Szabaduljon meg a gerinc környéki panaszaitól, és élvezze a fájdalom menetes életet újra!

Check Also

Minden, amit érdemes tudnod a fizikoterápiával kapcsolatban!

A fizikoterápia tudománya és a kezelés módszertana ha hisszük, ha nem, egészen Hippokratészig nyúlik vissza. …