Home / Ingatlan / Az Atenor sikerének története

Az Atenor sikerének története

A belga fejlesztő több, mint 25 éve van jelen az ingatlanfejlesztési piacon. Napjainkban már olyan széles lefedettséget ért el a cég, hogy jelenleg 28 különböző „megaprojekttel” rendelkezik 13 európai nagyvárosban. A cég projektjeihez tartozó kiadó irodák minden téren csúcsminőséget kínálnak, legyen az az épületek műszaki specifikációja, vagy fenntartható jellege. Ilyen az Atenor, Budapesten található, második hazai megaprojektje is, az Aréna Business Campus. De mégis hogyan magyarázható egy ilyen mértékű siker a kihívásokkal teli ingatlanpiacon?

Az Atenor sikerességéhez nagyban hozzájárult, hogy már a kezdetektől fogva nem csupán ingatlanfejlesztőként, hanem városfejlesztőként is pozícionálta magát. Nem csupán minőségi kiadó irodaházakat akart létrehozni, hanem olyan ingatlanokat, amelyek összhangban vannak az adott város jellemzőivel, de kihívásaival is. Ez a mentalitás az alapítástól kezdve nem változott a cégnél.

Szerencsére már az Atenor első brüsszeli projektjeivel (Whitepark, Montoyer) alá tudta támasztani a cég küldetését a gyakorlatban is, így már a 90-es évek elején is hitelessé vált a neve sok befektető és bérlő számára. Kihasználva ezt a lendületet, Brüsszelben és Belgium további városaiban is belevágott további sikeres megaprojektekbe. Sikert sikerre halmozva határon kívül is tudott terjeszkedni olyan országokban, mint Franciaország, Luxemburg, Németország, és Portugália. Az utóbbi években Kelet-Európára helyezte a hangsúlyt a fejlesztő romániai és magyarországi projektjeivel, folyamatban lévő tervei között pedig Finnország is szerepel.

A budapesti irodabérlési piacon is nagyot dobbantott az Atenor két nagyszabású projekttel. A Váci Greens zöld irodapark hat épülete közül az utolsó kettő ebben az évben kerül átadásra, az Aréna Business Campus négy épülete közül pedig 2020 második negyedévében költöznek már be az új bérlők az első „A” épületbe. 2023-ban a projekt befejeztével 72 000 m2-nyi, csúcsminőségű kiadó iroda lesz kialakítva Budapesten.

Minőség és fenntarthatóság: átlagon felüli bérelhető irodák Budapesten

Az Atenor tisztában van azzal, hogy milyen problémákkal kell megküzdenie egy mai európai városnak: az olyan társadalmi kérdések mellett, mint a túlnépesedés a környezetvédelem egy egyre inkább kiemelkedő szempont az ingatlanpiacon is. A nehézségek ellenére a fejlesztő sikeresen zárta le egyik projektjét a másik után, és olyan tudásbázist halmozott fel majd három évtized alatt, amellyel pontosan tudja, hogy hogyan kell egy minden szempontnak megfelelő zöld irodaházat felépíttetni.

Emiatt is lett ennyire elismert a belga fejlesztő. Az Aréna Business Campus – akárcsak az Atenor többi projektje – olyan A+ kategóriás irodaházakkal várja a bérlőket, amelyek BREEAM Excellent és Access4You minősítéssel rendelkeznek. A budapesti campus „A” épületének kiadó irodáiba már négy jelentős bérlő költözik be 2020-ban.

Az Atenor tehát olyan irodabérlési lehetőségeket kínál Budapesten és más európai városokban, ahol a kifogástalan minőségnek része a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás is. Az A+ kategória például különösen kiemelkedő műszaki specifikációkra utal. A bérelhető irodákat a BOMA (Building Owners and Managers Association = épület tulajdonosok és menedzserek szervezete) A, B, és C kategóriába sorolja, ahol az „A” kategória utal a lehető legjobban felszerelt, prémium alapanyagokból felépült, házon belüli szolgáltatásokkal rendelkező épületekre.

A BREEAM Excellent (tehát kiváló) minősítés pedig az alkalmazott építészeti technikák és alapanyagok fenntartható jellegére utal. A környezetvédelmi minősítések terén csak a legszigorúbb előírásoknak megfelelő ingatlanok büszkélkedhetnek ezzel az elismeréssel. Tehát biztos, hogy ilyen zöld irodákra nem mindenhol lehet lelni Budapesten.

Végül, de nem utolsósorban az Access4You minősítés azt takarja, hogy az egész irodapark akadály mentesítve lesz a speciális igényű emberek számára. Az Atenor sikere annak is köszönhető, hogy a vállalat kötelességének érezte azt, hogy a fent említett szempontokra is figyeljen projektjeinek a megvalósításánál.

Check Also

Napelemes rendszer telepítése – Mik a legfontosabb tényezők?

A napelemes panelek már korábban is sok ingatlan tetején voltak láthatóak. Most azonban olyan ütemben …