Home / Életmód / Mi a tartós fogyás titka?

Mi a tartós fogyás titka?

Ha az ideális testsúly eléréséről van szó, akkor a legtöbben azonnali eredményeket szeretnének látni. Míg két-három kiló esetében akár két hét alatt is megvalósulhat az álom, de a sokaknál ennél jóval több felesleg leadásáról van szó. Nem csak a súlycsökkenés a fontos azonban, hanem az elért kilók tartása is. A tartós fogyás titka főként abban rejlik, hogy milyen módszert választunk az életmódváltáshoz. 

Igen, a hangsúly az életmódváltáson van, és nem az időszakos fogyókúrák követésén. Ugyan előfordulhat, hogy a drasztikus kalóriamegvonással leadjuk a kilókat, de amint visszatérünk a megszokott étrendhez, azok vissza is kúsznak. A jojo-effektus elkerülése a bőr állapotának megőrzése érdekében is kiemelt jelentőséggel bír. 

S hogy mégis mi a tartós fogyás titka? Az étrend gyökeres megváltoztatása mellett a rendszeres testmozgást is érdemes beiktatni a mindennapokba. A finomított szénhidrátokat és a cukrot teljesen ki kell zárni az étrendből, és a bevitt rostok, valamint folyadék mennyiségére különösen célszerű figyelni. Heti négy-öt edzés elegendőnek bizonyul, ám minden alkalommal ügyeljünk arra, hogy elhagyjuk komfortzónánkat.

A súlyoktól nőként sem kell félni, ugyanis az izmok erősítésével nem csak az energiafelhasználás nő, de formás, feszes vonalakra is szert lehet tenni. A tartós fogyás titka valahol azon is múlik, hogy mennyire tudunk ellenállni a kísértésnek, és elég kitartóak vagyunk-e a rendszeres edzésekhez.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …