Home / Életmód / Egészséges étkezés olcsón? Lehetséges!

Egészséges étkezés olcsón? Lehetséges!

Ha az életmódváltás témája kerül szóba, akkor sokan azzal a kifogással élnek, hogy túl drága számukra a minőségi alapanyagok megvásárlása. De vajon valóban így van ez? Tényleg százezrekbe kerül havonta a bevásárlás, ha azt szeretnénk, hogy valóban értékes tápanyagokat tartalmazó étel kerüljön az asztalra? A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egészséges étkezés olcsón is kihozható, ám korántsem mindegy, mit és hol szerzünk be. 

A nagy ételfutár cégek és élelmiszerláncok esetében sokszor valóban magas kiadásokra lehet számítani. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy otthon, akár napi 30-40 percet rászánva is ízletes, laktató és a szervezet számára hasznos finomságok készíthetőek el. A zöldségek és gyümölcsök ma már évszaktól függetlenül elérhető áron megvásárolhatóak. Az internetes rendelés kényelmét kihasználva a bolti árak töredékéért juthatunk hozzá olyan kiadós alapanyagokhoz, mint a zabpehely, a köles, a gersli, a hajdina, vagy például a barna rizs. 

Nem ámítás azt állítani, hogy a lassú felszívódású szénhidrátforrásokból készült ételek után valóban órákig nem éhezünk meg. Munkába, iskolába magunkkal vihetjük az otthon készített ételeket, s így az egészséges étkezés olcsón megoldható.

Hasznos korpaféléket beszerezni, melyek natúr joghurttal keverve remek választásnak bizonyulnak, de a tojásételek is ezerféleképp variálhatóak, akár zabpehellyel kombinálva. A napi folyadékbevitel biztosításához sem kell ezreket költeni, mindössze a mennyiségre ajánlatos ügyelni. Az étrend-kiegészítők közül pedig kizárólag a minőségi márkákat érdemes beszerezni, ezek rendszeres fogyasztásával betegségektől és a velük járó kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …