Home / Életmód / Ezért érdemes fűszellőztető gépet használni

Ezért érdemes fűszellőztető gépet használni

A füvesítés szinte az első dolog, amire a kertrendezés során gondolni szoktunk. Mindenkinek megvan a maga elképzelése arról, hogy a kert mely területét szeretné zöldbe borítani. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a rendszeres fűnyírást és a karbantartást biztosan nem úszhatjuk meg. Hogyan néz ez utóbbi ki a gyep esetében?

Biztosan hallott már a gyepszellőztetésről, mely fontos kertfenntartási művelet. Miért van rá szükség? Az elhalt növényi részek a talajon egyfajta filcréteget hoznak létre, melyek tulajdonképpen elzárják a fű gyökérzetét a csapadéktól, öntözéstől és a tápanyagok bejutásától. Ennek megelőzése érdekében évente legalább kétszer célszerű gondoskodni a gyep szellőztetéséről. Ehhez speciális gyepszellőztető gépet javasolt beszerezni.

A gyepszellőztető használat több dolog miatt is szinte elengedhetetlen. Akár évente háromszor is aktuálissá válhat a feladat akkor, ha például fűnyíró robotot használunk, amely nem gyűjti össze maga után a levágott növényi részeket. A munkálat során mohatelepek, elhalt növényi elemek kerülhetnek felszínre, melyeket mindenképpen célszerű eltávolítani a területről. Ha komposztálással is foglalkozik, akkor ezeknek már meg is van a helyük.

Fontos megemlíteni, hogy a gyepszellőztetés során mindig kövessük figyelemmel, merre helyezkednek el az öntözőrendszer szórófejei. A gép kései ugyanis komoly kárt tehetnek abban. Szintén lényeges, hogy magunk szedjük össze a gyepfilcet, és ne a gépre bízzuk. Ha ugyanis ez utóbbit tesszük, akkor a talajrétegből is sok felszedésre kerül. Remek választás zárásként a fűnyírás, melynek köszönhetően az elhalt növényi részek összegyűjtésre kerülnek. Ne feledkezzünk meg a gyepszellőztető gép késeinek tisztításáról sem, ezzel az időtálló minőség érdekében téve.

Az otthont övező környezetbe a gyep a természet közelségét varázsolja. Persze remek választásnak bizonyul a sziklakert, a kerti tó, vagy egy fűszernövényekkel teli magas ágyás kialakítása is. Ezek egyébként kifejezetten trendinek számítanak manapság, és a kertépítéssel foglalkozó cégeket is gyakran keresik az ingatlantulajdonosok ilyen témában. Ha pedig gondozott füves területet szeretnénk magunkénak tudni, akkor gondoskodjunk rendszeresen a gyep szellőztetéséről, valamint a megfelelő készülékkel történő fűnyírásról.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …