Home / Életmód / Mire lehet következtetni az ápolt külsőről?

Mire lehet következtetni az ápolt külsőről?

A vonzó megjelenés fontosabb szerepet tölt be mindennapjainkban, mint azt gondolnánk. Ugyan tény, hogy a külsőségek mit sem érnek a belső szépség és értékek nélkül, mégis az első, amit meglátunk egy idegen emberen, az a megjelenése. Ma már az sem állítható, hogy az ápolt, igényes külső kizárólag pénzkérdés lenne, hiszen minőségi ruhadarabokat akár másodkézből is be lehet szerezni, meglepően kedvező áron.

A ruha azonban nem minden, hiszen fontos, hogy a bőr, az arc is az ápoltság érzetét adja. Ebben kiemelt szerep jut a táplálkozásnak és a folyadékfogyasztásnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb ember nem fogyaszt elegendő folyadékot, vagy nem a megfelelő forrásból teszi ezt. A tiszta víz nélkülözhetetlen a szervezet optimális működéséhez és a makulátlan bőrhöz. Külsőnkön az is egyértelműen meglátszik, hogy milyen alapanyagok kerülnek a tányérra. A friss zöldségek, a rostok fogyasztása nem csak az ideális testsúly megőrzésében segítenek, hanem a megfelelő emésztésben, vitamin-és ásványi anyag ellátottságban is.

A Szépségcenter szerint a bőrápolás fontosságát semelyik korban sem szabad alábecsülni. A természetes hatóanyagokat tartalmazó, bőrtípusnak megfelelő készítmények remek választásnak bizonyulnak. Kezdődjön és végződjön a napi rutin az arctisztítással. Ennek köszönhetően a bőrápoló készítmények, a nappali és az éjszakai hidratáló krémek jobban kifejtik hatásukat. Hasonlóképpen kiemelt hangsúlyt érdemes fektetni a fényvédelemre, melynek segítségével az öregedési folyamatok lassíthatóak.

Sokak számára jelentenek gondot a mitesszerek és a pattanások, melyek legtöbbször a tág pólusok és az azokban megülő szennyeződések talaján alakulnak ki– tulajdonképpen korosztálytól függetlenül. Célirányos kezeléssel azonban kihozható az optimális állapot a bőrből. S hogy miért fontos odafigyelni minderre? Miért döntenek egyre többen úgy, hogy időben elkezdik a szemránckrémek és a minőségi arctápláló maszkok használatát?

A válasz egészen egyszerű. Arcunkkal kommunikálunk a világgal, ezért a bőr állapota korántsem elhanyagolható. Nem csak a rólunk kialakított kép múlhat rajta, hanem az is, miként érezzünk magunkat, mennyire magabiztosan állunk hozzá mindennapi feladatainkhoz. Az ápoltság érzése pedig együtt jár az önbizalom megteremtésével, és annak minden pozitív hozadékával.

Check Also

A fogkő eltávolítás menete egy budapesti fogászatban

A fogkőre sokan mindössze esztétikai problémaként tekintenek, pedig szuvasodást és fogágy-betegséget is okozhat, ha nem …