Home / Ingatlan / Ezek a tolóajtó előnyei és hátrányai

Ezek a tolóajtó előnyei és hátrányai

Lakberendezés során sokan részesítjük előnyben a praktikus megoldásokat. Miért lenne ez másként akkor, ha az ajtók kialakításáról van szó? Még viszonylag nagy alapterületű ingatlanok esetében is előfordulhat, hogy a beltérben levő nyílászárók nem a megfelelő irányba nyílnak és így megnehezítik akár a közlekedést, akár a berendezési tárgyak esztétikus elhelyezését. Ilyenkor rendkívül jó választásnak bizonyulnak a tolóajtók, melyekkel nem csak kényelmes, de igencsak divatos megjelenést is kölcsönözhetünk otthonunknak.

 

A legegyszerűbb megoldásnak a fal előtt futó tolóajtó bizonyul, amelyet tulajdonképpen bármikor kialakíthatunk bontási munkálatok és az azzal járó költségek nélkül. Kissé nagyobb körültekintést igényel a falba futó tolóajtó, melynek helyét érdemes már az építkezés során előre meghatározni. Akkor sincs azonban semmi veszve, ha ez nem történt meg, ugyanis ma már kaphatóak olyan speciális szerkezetek, melyek utólag szerelhetőek rejtve maradnak a lakók szemei elől és így biztosítják a rejtett tolóajtók jelentette eleganciát.

 

A keleti stílusirányzatot kedvelők számára éppen úgy remek döntés a tolóajtó, mint azoknak, akik szeretnék otthonukat egy helytakarékos és ugyanakkor esztétikus megoldással feldobni. Az igényes tolóajtókagylók-vagy fogantyúk segítségével a mozgatás gond nélkül megvalósulhat, ráadásul ezek helyes megválasztásával a többi ajtó kilincsével is harmonizálhat a tolóajtó megjelenése. A kialakítás bármely otthonba ajánlható, hiszen a sokféle anyaghasználat és szín között mindenki megtalálhatja a számára ideálisat.

 

A Szalafa tolóajtó tapasztalatai azt mutatják, hogy a tolóajtó mellett döntött családok maximálisan elégedettek a kapott minőséggel és a korábbiaknál sokkal praktikusabbnak, élhetőbbnek látják ilyen módon otthonukat. Egyetlen hátránya a megoldásnak talán az, hogy a valóban klasszikus belső terek és a hagyományos ajtók szerelmeseinek tetszését nem feltétlenül nyerik el. Hála azonban a minőségi anyagoknak és az elegáns színeknek, még azok is rábukkanhatnak az ízlésüknek megfelelő tolóajtóra, akik egyébként kissé ódzkodnak az efféle megoldásoktól. Legyen szó akár az otthon melegét jelentő nappaliról, a nyugalom szigetének számító hálóról, vagy az exkluzivitást sem nélkülöző dolgozószobáról, a tolóajtók azt a fajta igényességet és praktikusságot adják hozzá a mindennapokhoz, melyekre lakberendezés terén a legtöbben vágyunk.

Check Also

Online fizetés kártyával – Elengedhetetlen minden webshopnál

A webes vásárlás minden korábbinál nagyobb érdeklődésre tart számot. Már a pandémia időszakában is bebizonyosodott, …