Home / Életmód / Ez a Shiatsu masszázs lényege

Ez a Shiatsu masszázs lényege

A keleti gyógyászat egyre nagyobb teret hódít napjainkban. A természetes megoldások kedvelői éppen úgy gyakran döntenek mellette, mint azok, akik kiegészítő kezeléssel szeretnének aktívan tenni egészségük megőrzésének érdekében. Az úgynevezett Shiatsu masszázs lényege nem más, mint az életenergia áramlásának helyreállítása, és így a testi-lelki kiegyensúlyozottság, egészség megteremtése.

A japán eredetű masszázstechnikának az a legfőbb célja, hogy „összehangolja a test különböző rendszereit” (forrás: bbshiatsu.com). Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy test és lélek komplex egészként működik. A test, a lélek és a szellem egysége nélkülözhetetlen a jó közérzethez és az általános egészséghez. Ennek érdekében a Shiatsu masszázs hagyományos akupresszúrás technikával dolgozik, mely nem csak a testi panaszok enyhítéséhez járulhat hozzá. A nyugtató módszernek köszönhetően a lelki folyamatokban is változások idézhetőek elő.

A Shiatsu masszázs korosztálytól függetlenül remek választásnak bizonyul. Alkalmazásával javítható az energiaáramlás, és a vitalitás megőrzése is elérhető ilyen módon. Tartós erősödés, a fizikai állapot javulása mellett a feszültségoldásban is kiemelt szerepe van a módszernek. A mindennapi stressz a mai kor embere számára nem ismeretlen fogalom. A munkahelyi és a magánéleti feszültség a lelki terheken túl testi problémákhoz is vezethet. A Shiatsu masszázs kifejezetten javasolt azok számára, akik nyugodtabban kezelnék a feszült szituációkat és ellensúlyoznák a stressz negatív hatásait.

A lelki erő visszanyerése hozzájárul a magabiztosság növeléséhez, ez utóbbi pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy érvényesülhess mindennapjaidban. Az önmagunkra való hangolódás és személyiségünk mélyebb megismerése is várható a Shiatsu jótékony hatásaitól.

A mai kor embere állandó rohanásban van. Teljesítménykényszer, határidők, az énidő hiánya- ezek nem ismeretlen fogalmak számára. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ha nem foglalkozik magával az ember, annak előbb vagy utóbb biztosan megtapasztalja hátulütőit. A megfelelő masszázstechnika kiválasztásával és rendszeres alkalmazásával sikerülhet új energiákra lelni és felfedezni az öngondoskodásban rejlő erőt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a keleti gyógymódok ma is komoly létjogosultsággal bírnak, és egyre többen használják ki az általuk kínált lehetőségeket.

Check Also

Minden, amit érdemes tudnod a fizikoterápiával kapcsolatban!

A fizikoterápia tudománya és a kezelés módszertana ha hisszük, ha nem, egészen Hippokratészig nyúlik vissza. …