Home / Szolgáltatások / Milyen szolgáltatásokat tud nyújtani egy ügyvédi iroda? Itt egy kis útmutató!

Milyen szolgáltatásokat tud nyújtani egy ügyvédi iroda? Itt egy kis útmutató!

Elsőre talán nem is gondolná, hogy milyen sokféle szolgáltatást tud nyújtani egy ügyvédi iroda. Budapesten az olyan nemzetközi irodák, mint például a KNP Law rengeteg jogi területen nyújtanak B2B tanácsadást. A teljesség igénye nélkül íme egy rövid összefoglaló arról, hogy milyen szolgáltatásokat tud nyújtani egy professzionális ügyvédi iroda!

  1. Munkajog

Egy ügyvédi iroda mind a helyi, mind a külföldi vállalatoknak tud segíteni tájékozódni hazánk munkajogi környezetében. Érzékeny jogi terület tud lenni, de profi iroda segítségével sokkal egyszerűbb kialakítani egy olyan munkakultúrát, ami minden téren meg tud felelni a magyar jogszabályrendszernek.

  • Versenyjog

A versenyjog sokszor átfedésben van a gazdasági és fogyasztóvédelmi joggal. Ezért is érdemes olyan ügyvédi irodát felkeresni, amely mindegyik területen otthonosan mozog. A versenyjogi szolgáltatások közé tartoznak a versenykorlátozó megállapodások, az erőfölénnyel való visszaélés, a piaci vizsgálatok, valamint a GVH előtti eljárások is.

  • Adójog

Minden cég jogi kötelezettségei között szerepel az adózás. Egy tapasztalt ügyvédi iroda adójogi szolgáltatásaival több iparágat érintő jogi tanácsadásra is lehet számítani: nem véletlen, hogy egyes irodák mindenféle szektorból rendelkeznek ügyfelekkel.

  • Reklámjog és fogyasztóvédelem

Az aktuális reklámszabályozások szinte minden céget érintenek. Egy ügyvédi iroda jogi szolgáltatásai arra is jók, hogy egy adott cég marketingje minden szempontból megfeleljen a magyar jogszabályoknak, de akár személyre szabott kommunikációs stratégia kidolgozásában is tudnak segíteni.

Céges oldalról a fogyasztóvédelem lényege, hogy a vállalatok megfelelő jogi tanácsadás segítségével elkerülhessék a nem megfelelő marketing gyakorlatokból adódó fogyasztói panaszokat és költséges peres eljárásokat.

  • Szellemi alkotások joga

Nem véletlen, hogy a szellemi tulajdon megfelelő védelme több cég számára is prioritás, ugyanis ez a versenyelőny fenntartásának egyik legfontosabb eleme. Egy profi ügyvédi iroda az online technológiai fejlődéseket is nyomon követi, és útmutatást tud nyújtani a beruházások védelmében, valamint az esetleges jogsértéseket is segít kezelni.

  • Európai Uniós jog

Az Európai Unió a világ egyik legjelentősebb piaca: rengeteg vállalat számára vonzó üzleti célpont. A nemzetközi hátérrel rendelkező ügyvédi irodák biztosítják a jelenleg hatályos és a közeljövőben hatályba lépő jogszabályokkal való összhangot több olyan jogterületen is, amely hatással lehet a cégek működésére.

  • Adatvédelemmel kapcsolatos jog

Az információ mindig is az egyik legfontosabb erőforrás volt a cégek életében, és ez napjaink digitális világában még aktuálisabb. Pontosan ezért biztosítani kell a megfelelő védelmet is neki, előre ki kell alakítani a megfelelő óvintézkedési eljárásokat. Sajnos ez egy ügyvédi iroda jogi szolgáltatásai nélkül közel sem egyszerű, mivel jogszabályok tömkelege nehezíti meg a cégek dolgát, akiket könnyen felelősségre vonnak, ha nem tették meg a megfelelő óvintézkedéseket.

  • Megújuló energiákkal kapcsolatos jog

Az energiaszektor évről évre növekszik. Pontosan ezért fontos, hogy azok a cégek, akik ezen a területen tevékenykednek, minden növekedési lehetőséget kihasználhassanak, és minden szükséges jogi ismerettel rendelkezzenek az akadálymentes működés érdekében. Egy tapasztalt ügyvédi iroda az energiaszektor minden szereplőjének tud jogi tanácsadást nyújtani, legyen az termelő, kereskedő, vagy felhasználó.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a felsorolás nem fedi le az összes olyan szolgáltatást, amit egy ügyvédi iroda tud nyújtani B2B területeken. A gyógyszer- és egészségügyi jog, a bank- és pénzügyi jog, a gazdasági bűncselekmények, a fizetésképtelenségi eljárások, és a társasági jogot érintő ügyekben is lehet számítani megbízható jogi tanácsadásra.

Check Also

Milyen területeken tud segíteni egy profi jogi tanácsadó?

Manapság önállóan egyre nehezebb eligazodni a különféle jogszabályi rendelkezések útvesztőjében. Ezt még jobban bonyolítják az …