Home / Szolgáltatások / Milyen területeken tud segíteni egy profi jogi tanácsadó?

Milyen területeken tud segíteni egy profi jogi tanácsadó?

Manapság önállóan egyre nehezebb eligazodni a különféle jogszabályi rendelkezések útvesztőjében. Ezt még jobban bonyolítják az utóbbi években szinte a semmiből fellépő drasztikus változások, amelyeket többek között például a Covid is okozott. Ahhoz, hogy megismerhessük a lehetőségeinket akár egy-egy üzleti befektetés kapcsán, érdemes felkeresni egy profi jogi tanácsadót. Miben segíthet még?

Vitarendezés, peres ügyek

Akár céges, akár magánszemély keveredik valamilyen peres ügybe, azt sosem érdemes egyedül kezelni. A profi szaktanácsadók és ügyvédek által jelentősen könnyebbé válhat a megoldás felé vezető út. Ha tudjuk merre lépjünk, akkor sokkal magabiztosabban állhatunk ki az igazunkért.

Munkaügyi jogok

Munkavállalóként és munkaadóként is fontos tudnunk, hogy például egy rendezetlen kifizetés vagy nem elvégzett munka után milyen lépéseket kell tegyünk. Sajnos a munka világában nem ritka, hogy vagy a munkaadó mulaszt el például egy kifizetést, vagy a munkavállaló kerül vitás helyzetbe a munkaadójával. Ha bármelyik is fennáll, érdemes egy tanácsadót felkeresünk.

Ingatlanügyi eljárások

Amennyiben ingatlanvásárlás, beruházás előtt állunk, akkor is merülhetnek fel olyan jogi kérdések, amelyekre nem biztos hogy azonnal megkapjuk a választ például az interneten. Egy megvásárolandó ingatlan kapcsán, az előtörténet felkutatásán túl, akár a felújítás törvényi meghatározásaival is tisztában kell legyünk, főleg akkor, ha az épület műemléknek számít. Ám nem kell mindenképp ilyen bonyolult helyzetbe keverednünk, hiszen akár egy szimpla felújítás során is gyakran találkozhatunk törvényi és jogi kérdésekkel.

Kereskedelmi és fogyasztóvédelmi ügyek

Mit jelent a szellemi alkotási jog? Hogyan reklámozhatunk egy adott terméket úgy, hogy ne sértsük meg se a gazdaságra, se a reklámra vonatkozó törvényeket? Kereskedőként és szolgáltatóként muszáj tisztában lennünk ezekkel a kérdésekkel. A tanácsadó hatékonyan segít eligazodni ezen útvesztőkben is. Ráadásul egy profi jogi tanácsadó többféle szektorból származó cégeknek is tud segíteni. Ez lehet bármely szolgáltatási, termelési, egészségügyi vagy ipari terület többek között.

Céges peres és csődeljárási folyamatok, jogok

Ha egy cég csődbe kerül, akkor megesik, hogy nem csak kizárólag az adóhatósági eljárással kell foglalkoznia. Gyakran jelenhetnek meg akár hitelezők vagy korábbi munkavállalók, akik esetleg meg is támadhatják a csődbe került céget. Az alapvető, és az említett bonyolultabb esetek kapcsán is tudnak a jogi tanácsadáson megfelelő válaszokat adni, és segíteni a kusza helyzetet pozitívan előremozdítani.

Hazai és Európai Uniós jogok

Érdemes mindenkinek tisztában lennie a hazai adóügyi jogokkal, és ezen belül az EU jogokkal is, főleg, hogy hazánk is az Európai Uniós jogok alá esik. Ennek leginkább akkor van jelentősége, ha nemzetközi kapcsolatok is belejátszanak a céges ügyintézésbe például a kereskedelem útján.

Fejlesztés, felvásárlás

Egy sikeres cég akkor éri el igazán a következő szakaszát, ha bővülni tud. Ez többféle módon is megtörténhet. Felvásárolhat más cégeket, vagy olyan fenntartható beruházásokat kezdeményezhet, amelynek szintén igen sok jogi háttere lehet. Egy profi jogi tanácsadó ezekben a kérdésekben is tud támogatást nyújtani. Teljeskörűen és érthetően magyarázza el a felvásárlással és a fejlesztésekkel kapcsolatos vonatkozó jogszabályokat. Ezek birtokában tudni fogjuk mikor, miért és milyen engedélyekre van szükség, mi az, ami kötelező és mi az, amit szigorú szabályok szerint kell teljesíteni.

Check Also

A HACCP rendszer kialakítása röviden- hogyan csináld?

HACCP, vagyis Hazard Analysis and Critical Control Points; magyarul Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok. Egy …