Home / Életmód / Jegygyűrű viselése az üzleti életben? Komoly előnyei is lehetnek!

Jegygyűrű viselése az üzleti életben? Komoly előnyei is lehetnek!

Ha egy nő az üzleti életben akar érvényesülni, különös figyelmet kell fordítania a megjelenésére. A visszafogottság számít elegánsnak, és ez a jegygyűrűre is vonatkozik.

Bár a nők többsége örömmel viselne minél nagyobb gyémántot az ujján, egy tárgyaláson nem biztos, hogy hasznos egy felettébb feltűnő ékszerrel megjelenni. Már csak azért sem, mert a túlzott ékszerviselés a business casual vagy a business standard dress code esetében egyenesen tiltott. Egy-egy diszkrét, értékes darab viselhető természetesen, de a karkötő-óra-fülbevaló-nyaklánc-gyűrű kombináció már karácsonyfa hatást kelt. Az ékszerek lehetnek hangsúlyosak, de a látványos megjelenés sosem mehet a kifinomultság rovására!

Egy szép jegygyűrű növeli a bizalmat

Egy megbeszélés első pillanataiban, a találkozáskor nem tudjuk még, hogy milyen a tárgyalópartnerünk, így mindenki abból indul ki, amit maga előtt lát. Egy aranyóra és egy drága, minőségi cipő is sokat elárul a másikról, de az ékszerei is beszédesek. Főleg a jegygyűrű! Lássuk be, egy tartós párkapcsolatban élő ember mindenkiben bizalmat ébreszt, hiszen az, aki elkötelezett a magánéletben, az üzleti világban is a stabilitást képviseli. Ez a férfiakra és nőkre egyaránt igaz. Ugyan az elmúlt évtizedben megváltozott a házasság és a házasságban élők megítélése és egyre elfogadottabb az élettársi kapcsolat – ahogy a KSH 2017-es összefoglalójában is olvasható -, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), együttműködve a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal, 2020 januárjában kutatást végzett a témában. A vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a házasság még mindig kiemelkedő megítélést kap országszerte, olyannyira, hogy a válaszadók 75%-a hisz az intézményében.  Egy jegygyűrű azt jelzi, hogy a viselőjére lehet számítani.

Milyen az ideális jegygyűrű az üzleti világban?

A kérdés jó, hiszen egyrészt nem rendelhetjük alá személyes boldogságunkat a hivatásunknak. Másrészt viszont, ha egy felelős beosztású, az üzleti életben dolgozó fiatal nőn extrém méretű briliáns csillog, akkor – mivel az első benyomás hatalma még mindig nagy – a tárgyalópartner fejében könnyen megfordulhat az is, hogy az illető hölgy a párja miatt került pozícióba, aki megteheti, hogy milliós ékszerrel jegyezze őt el. Ráadásul egy ilyen nagy értékű gyűrűvel nem is túl biztonságos közlekedni, viszont senki sem szeretné a trezorban őrizgetni az élete egyik legmeghatározóbb ékszerét.

Meg kell hát találni az arany középutat!

A pénz világában nagyjából az első pillantásra mindenki tudja, hogy mi csillog a szeme előtt, legyen szó óráról, fülbevalóról, gyöngysorról vagy épp jegygyűrűről, nem kell annak feltűnőnek lennie. Egy szépen metszett, tökéletesen tiszta, maximum 1 karátos kő – amelyet körbevesznek apróbb gyémántok, vagy egyedül kerül befoglalásra -, épp akkora méretű, ami láthatóan különleges és igencsak értékes.  Egy ilyen eljegyzési gyűrű nem durván látványos, mint a hollywoodi sztárok 5-6 karátos ékszerei, amelyek szinte már önvédelmi eszköznek is beillenek, sokkal inkább szofisztikált megjelenést biztosít. Az, hogy hány karátos kő csillog az aranykarikán – vagy éppen hány darab gyémánt díszíti, ha egyáltalán fontos az ékkő – igazából másodlagos, a fontos az, hogy a menyasszony kezéhez illő fazonú legyen a jegygyűrű. Nemcsak a kő mérete lényeges, a csiszolása és a formája talán még fontosabb, hiszen, ha a vőlegény jól választ, sokkal kecsesebbnek mutathatja a női kezet, mint amilyen az a valóságban. A rövid, tömzsi ujjakat meghosszabbítja az ovális vagy körte formájúra csiszolt gyémánt, míg a téglalap alakú kövek inkább a hosszú ujjú menyasszonyoknak állnak jól. A kövek tisztasága is nagyon fontos, hiszen a gyémánt minősége is meghatározó az ár tekintetében. Hiába nagy karátszámú egy ékkő, ha a minősége silány. Fontos, hogy olyan ékszerboltban vásároljuk meg a jegygyűrűt, ahol tanúsítványt is adnak a kő mellé, melyben igazolják az eredetét, méretét és tisztaságát. Ilyenek például a Forevermark gyémántok.

Egyedi tervezésű is lehet a tökéletes jegygyűrű

Ha az ékszerszalonok kínálatában nem találja meg valaki az igazán megfelelő eljegyzési gyűrűt, akár maga is megtervezheti azt az ékszert, amivel megkérné párja kezét.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …