Home / Életmód / Hogyan válasszak olyan iskolatáskát a gyereknek, ami tetszik is neki?

Hogyan válasszak olyan iskolatáskát a gyereknek, ami tetszik is neki?

A nyár végéhez közeledve egyre többen érdeklődnek az iskolaszerek iránt. Ilyenkor rendszerint szóba kerül az is, milyen iskolatáska mellett tegyük le a voksot. A döntést nem könnyíti meg a minden korábbinál szélesebb választék, pláne akkor, ha nem ismerjük gyermekünk ízlését, vagy nem tudjuk, aktuálisan éppen mi a trend korosztályában. Igen, a divat már akár kisiskolásként is központi jelentőséggel bír, s ha a gyerkőc nem ennek megfelelő táskával jelenik meg, akár csúfolás tárgya is lehet.

Fontos tehát, hogy olyan iskolatáskát válasszunk, ami garantáltan elnyeri majd tetszését. Ehhez érdemes kikérni véleményét, így nem kell találgatni és már rendelkezni fogunk egyfajta elképzeléssel arról, mit is keresünk valójában. Szinte minden fiatal iskolakezdőnek fel tudja dobni a kedvét, ha egy neki tetsző iskolatáskával fut neki a tanévnek. S hogy mi számít igazán trendinek? Ez rendszerint nemtől és korosztálytól függ.

Az 1-2. osztályosok körében a mesehősökkel dekorált iskolatáskák örvendenek nagy népszerűségnek. Ezek a klasszikus fazonok, melyek jó hangulatba hoznak a rajtuk elhelyezett mintáknál fogva. A kicsit nagyobbak már inkább részesítik előnyben azokat a divatos mintákat, melyek éppen aktuálisan futnak. A láma minta kétségkívül vicces, de a csillagok, a pöttyök és a virágminták is igen kedveltek a kislányok körében. Fiúknál a vagányabb, sötét színek, csíkok, feliratok, smiley minták hódítanak ebben a korosztályban. Ma már akár a gurulós bőröndök mintájára kialakított gurulós iskolatáska mellett is letehetjük a voksot, ami kifejezetten praktikus választás lehet.

Legyen szó bármilyen iskolatáskáról is, nagyon fontos, hogy törekedjünk a megbízható minőségre és a megfelelő váll-és hátrészekre. Ez utóbbiak gondoskodnak arról, hogy a gyakran nagy súllyal bíró könyveket is gond nélkül magával tudja vinni a gyerkőc.

A középfokú oktatási intézményekben és a felsőoktatásban az oldaltáskák ugyan kifejezetten trendinek számítanak, de ha jelentős mennyiségű könyvet, jegyzetet kell magával vinnie a tanulónak, hallgatónak, akkor inkább bizonyulnak ideális választásnak a hátizsákok. A sportmárkákkal biztosan nem lehet mellélőni, de olyan márkák is elérhetőek a kínálatban (pl. az Eastpak), amelyek annak ellenére passzolnak akár az elegánsabb megjelenéshez is, hogy tulajdonképpen hátizsákról van szó esetükben.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …