Home / Ingatlan / Üvegajtó vásárlás: tényleg megéri?

Üvegajtó vásárlás: tényleg megéri?

Az üvegajtók még mindig népszerűek. Létjogosultságukból mit sem veszítettek, ez pedig több okra is visszavezethető. A tulajdonképpen bármilyen lakberendezési stílushoz passzoló üveg felületek átengedik a fényt, így a hangulatteremtés és persze a környezettudatosság érdekében is sokat tehetünk választásukkal.

Az üvegajtók egyre több otthonban fellelhetők. Legyen szó az erkélyajtóról, a tetőtéri ablakokról, vagy két helyiség közötti tolóajtókról, az üveg nagy előnye, hogy átengedi a fényt, és így a lakás tágasabb, szellősebb, otthonosabb hatást kelt majd. Természetesen nem mehetünk el a dolog mellett fenntarthatósági szempontból sem. Minél több fényt engedünk be a falak közé, annál kevesebb mesterséges világításra van szükség, és persze az ez utóbbival járó energiafelhasználás is csökkenthető.

Ajtóválasztáskor érdemes fókuszba helyezni, hogy hol kap majd helyet a nyílászáró. A hálószoba és a nappali között éppen úgy nem célszerű ilyet elhelyezni, mint a fürdőszoba vagy a toalett esetében. Egyébként viszont, szinte bárhol megállja a helyét az üvegajtó, akár tolóajtós kivitelben is. Ez utóbbival egészen sajátos hangulatot varázsolhatunk a 4 fal közé.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a minőségi beépítés fontosságát, de az alapanyagok megbízhatósága is mindenképpen figyelmet érdemel. A többféle üvegtípus között mindenki megtalálhatja az ízléséhez leginkább passzoló fajtát. Vége az üvegfóliák világának, a bajlódásnak a régi ajtók korszerűsítésével! A megfelelő tolóajtóval akár helyet is meg lehet spórolni, ami a kis alapterületű ingatlanok esetében korántsem elhanyagolható szempont. Tény, hogy az ajtó mögötti tér gyakran nem kihasználható, hiszen helyet kell hagyni a nyitásnak. Ez főként azokban a helyiségekben okoz problémát, ahol egyébként is kis alapterület áll rendelkezésre. A tolóajtók korszerű megoldásnak számítanak, de a távol-keleti stílushoz is kifejezetten közel állnak.

Legyen szó nagy belmagasságú polgári ingatlanokról, vagy a mediterrán stílus jegyeit magukon viselő terekről, a helyiségek között is remek választásnak bizonyulnak az üvegajtók. A hőszigetelt üveg főként a külső terek irányába nyíló ajtóknál kerülnek középpontba. Tipikusan ilyennek számít az erkélyajtó, ami szintén lehet többszárnyú, vagy tolóajtós kivitel.

Check Also

Mik a csoportos életbiztosítás előnyei?

Amikor a megfelelő kockázatviselési szolgáltatásokról van szó, a csoportos életbiztosítás számtalan előnnyel kecsegtető konstrukciója mellett …