Home / Életmód / Férfi öltözködési szabályok 2021-ben: az elegancia alapkövei

Férfi öltözködési szabályok 2021-ben: az elegancia alapkövei

A trendek folyamatosan váltják egymást, és a szabadidős tevékenységhez választható ruhadarabok tekintetében minden korábbinál szélesebb a választék. De mi a helyzet akkor, ha elegáns megjelenésről van szó? Melyek azok az alapvető szabályok, amelyeket mindenképp érdemes betartani?

Az olyan weboldalak, mint például az Elite Divat webshop több téren is igyekeznek tanácsokat adni férfiaknak a stílusos öltözködéshez. Napjainkban már nem választható el egymástól egyértelműen a formális és a félformális öltözködés. A fehér nyakkendős megjelenés helyett inkább választja a mai kor férfija a fekete nyakkendős kinézetet. Napjainkban a frakk nélküli zakó alá fehér inget és fekete csokornyakkendőt érdemes választani akkor, ha elegáns megjelenés a cél.

Ha esküvőről vagy elegáns alkalmakról van szó, akkor az extravagáns nyakkendők és a sneakerek helyett inkább fókuszálj a fehér ingre. A fehér tényleg legyen fehér. Ez legalább annyira fontos, mint a megfelelő méretű öltözék. A csokornyakkendő megkötését egyszerűen megtanulhatod akár a YouTube-ról is, ez egyébként is lényeges eleme annak, hogy egy férfi fel tudjon öltözni elegánsan.

Az úgynevezett félformális viseletnél már némileg szabadabb lehetsz, hiszen egy jó öltönyválasztással alapvetően adhatod meg stílusod. A kasmír, a gyapjú remek választásnak bizonyulnak. Nem muszáj a nyakkendővel sem bajlódnod, viszont inkább öltözz túl, mint hiányozzanak olyan darabok, melyek szükségesek lehetnek a megjelenéshez.

Kiemelt népszerűségnek örvend a business casual és a smart casual. Míg az első esetében a farmer és a sneaker is megengedett lehet, sőt a gombolható pólókkal és a kötött pulóverekkel is kísérletezhetsz, addig a smart casuel kapcsán nincsen tökéletes recept. Egyszerre szalonképes viselet ez, de ugyanakkor a szigorú etikett már nem jellemzi. Kreativitásod is szerephez juthat, és egy sportzakóval biztosra mehetsz.

Essen bármelyik elegáns viseletre is a választásod, van még valami, ami mellett biztosan nem mehetsz el. Igen, ez nem más, mint az ápoltság. Igaz ez hajviseletedre, bőrödre, körmeidre. A kiegészítőkkel csak óvatosan, az egyébként kezenként engedélyezett három gyűrű egy öltöny mellé már kicsit soknak bizonyulhat.

Check Also

Online játékok barátokkal: így is el lehet tölteni egy esős hétvégét

Az online játékok egyre nagyobb népszerűséget örvendenek. Már a járvány előtt nagy sikerük volt, azonban …