Home / Ingatlan / Albérletet csak számlával: így adjon támogatást munkavállalóinak

Albérletet csak számlával: így adjon támogatást munkavállalóinak

Munkavállalás kapcsán gyakori probléma szokott lenni, hogy saját ingatlan hiányában sokba kerül a lakhatás megoldása. Budapesten akár több százezer forint is lehet egy kiadó albérlet, ám sajnos a munkabérek sokszor nem állnak ezzel összhangban. Természetesen olcsóbb lakások is elérhetőek, s ha sikerül maximum 100 ezer forintiból megoldani ezt, akkor élhetünk akár a lakhatási támogatás kínálta lehetőségekkel is. Persze mindez még kevés ahhoz, hogy jogosultak legyünk.

 

A lakhatási támogatás azok számára jár, akik legalább hat hónapra megkötött, minimum heti húsz órás foglalkoztatással rendelkezik. Nem mindegy, hogy mennyi a távolság a lakóhely és a munkahely között. Amennyiben ez minimum 100 km, és a munkába járás tömegközlekedéssel legalább öt órát igénybe vesz, az már szintén egy jó pont a támogatásra való jogosultsághoz. Az igényléshez az is szükséges, hogy pályakezdőként igyekezzünk munkát vállalni, vagy csoportos leépítés miatt elvesztett munkanélküliként igyekezzünk boldogulni. Természetesen fontos, hogy ne rendelkezzünk saját ingatlannal abban a városban, ahol albérletet szeretnénk kivenni.

 

Talán a legkritikusabb pont az albérleti számla vagy bérleti szerződés megléte, melyre nagyon sok esetben nincsen lehetőség. Hazánkban a magánszemélyeknek csak töredéke ad számlát a kiadott albérletről, elkerülve ezzel a további költségeket. A számlával kivehető albérletek száma igen csekély, ezért érdemes olyan céget választani a megfelelő ingatlan megtalálásához, amely kifejezetten ilyenek kínálatával várja az érdeklődőket.

 

S hogy mekkora összegre számíthatnak azok, akik minden kritériumnak megfelelnek? A támogatás egységes, így az első fél évben az államtól 100 ezer forint, a második félévben 60 ezer forint, majd a harmadik félévben 40 ezer forint összeg erejéig jár a lakhatási támogatás az államtól. A megoldásnak köszönhetően a vidékről fővárosba költözőknek is sikerülhet könnyebben boldogulni. Pályakezdőként az első néhány év kiemelt jelentőséggel bír a későbbi karrierépítés terén, és korántsem mindegy, hogy milyen cégnél sikerül elhelyezkedni. Budapest remek lehetőségekkel várja mindazokat, akik szeretnék a maximumot kihozni magukból és a főváros kínálta előnyök mellett tennék le a voksot.

Check Also

Online fizetés kártyával – Elengedhetetlen minden webshopnál

A webes vásárlás minden korábbinál nagyobb érdeklődésre tart számot. Már a pandémia időszakában is bebizonyosodott, …