web hit counter
Vállalkozói negyed kezdőlap

Szavazás

Twitter

Legfrissebb


Vállalkozói Világ

Címkék: adó, csalás, bér

2011.09.19 09:51:00 - MTI

Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Virul a minimálbéres adócsalás

Virul a minimálbéres adócsalás, 4600 milliárd forint mozoghat a rejtett gazdaságban - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

Szabó Péter, a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője a lapnak úgy nyilatkozott: míg 2002-ben a hazai össztermék, a GDP 15 százalékával megegyező összeg forgott a rejtőzködő szférában, addig mára a feketegazdaságot jelző érték 17-18 százalékra emelkedett. Szerinte valószínűleg a válság duzzasztotta fel a feketegazdaságot.

Vámos-Nagy Szabolcs adószakértő szerint az adóbevallások szerint 1,2 millió embert jelentettek be minimálbérre vagy annál is kisebb összegre. Az adóhivatal volt elnökhelyettese irreálisnak nevezte az adatot. Szerinte mintegy félmillióan dolgozhatnak teljesen feketén.

Mondja el a véleményét Ön is!

Hozzászólások - 35 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

egyke 2011. szeptember 28. szerda, 16:22

azta, a politikusok ilyenkor nem gondolnak arra, hogy ők mennyi munkahelyet foglalnak el? mindegyikőlyüknek van minimum 1 cége, ahol tulajdonos vagy társ-tulajdonos. akkor vannak olyan tisztségek amiket betöltenek, polgármester, stb. ott vannak még az általuk csak jelenléten szereplő tagságok, hunvaldnak is van egy pár ilyen, és a börtönben is elég jól keresett. a legfőbb pedig a miniszteri fizetés, az alap. sokuk úgy nyilatkozik a fizetését ide meg oda ajánlja fel, na igen, de a nyugdíjba e naplopó lézengés is sajnos bele tartozik. ha pedig elkezdjük összesen vagy külön-külön összeadni és átlagolni a politikusaink (papíron)betöltött munkahelyek számát és átlagolni. bizony egyetlen hétre sok 100 óra jön ki. ami pedig csak úgy lehetséges, ha csalnak.

Ratkó gyerek 2011. szeptember 25. vasárnap, 22:30

Mi Ratkó gyerekek vagyunk egy páran. Már megint velünk van a probléma. Sokan vagyunk. Mi Ratkó gyerekek már 12-13-14- évesen keményen dolgoztunk és mellette jártunk iskolába. Kellett a dolgos kéz. Továbbtanúltunk, már aki tudott és volt lehetősége. 16-17-18 évesen szintén tanúltunk,és dolgoztunk rengeteg társadalmi munkával.A mi országunk mindíg támogatott valakit, segített, gyűjtöttük a téglajegyet a brigád naplóba az Új Nemzeti Szinházra stb. Mint szakmunkás tanulók fizettük a nyugdíj járulékot az ösztöndíjunkból.( 83 Ft -ból) Keményen dolgoztunk legtöbben 3 műszakban. Meg volt az ellentét a Szakmunkások és az Egyetemisták között már abban az időben is. Jelenleg nincs szakmunkás képzés. Semmit nem kaptunk ingyen.Közben szülőkké váltunk. Kapsz lakást ha szűlsz 3 gyereket. Ha nem akkor várj rá 10-15 évet.Rendszerváltozás bekövetkeztéig dolgoztunk, volt munkahelyünk 25-30 évet egy helyen A VÁLTOZÁS UTÁN a Ratkó gyerekek 80%-át elküldték a munkahelyekről, már amik megmaradtak. Jelenleg ott tartunk a Ratkó gyerekeknek nincs munkahely, mert már öregek. A RATKÓ GYEREKEKNEK MÁR NYUGDÍJ SEM LESSZ. Mert azt mondják, hogy sokan vannak. A fiatalok nem tudnak dolgozni nem tudják megtermelni a mi nyugdíjunkat,mert nincs hol dolgozzanak? MEG VAN AKI NEM IS AKAR,Ha felveszik őket dolgozne 3- 4 napot próbamunkán,és megköszönik nekik vagy még azt sem és fizetés nélkűl távozhatnak.Így lehet ingyen a másikat kihasználva haszonra szert tenni. Vagy minimálbérre bejelenteni , vagy be sem jelenteni. Ezért nem lessz nekünk ratkó gyerekeknek nyugdíja. De van egy ötlet felemeljük a nyugdíjkorhatárt és a Ratkó gyerekek kihullanak közülünk, nem kell nekik semmit fizetni hiába dolgozták végig az életüket. Ezen el kellene gondolkodni eggyes embereknek.

Vali 2011. szeptember 24. szombat, 20:27

Rengetegen csalnak! Minimálbér,bérbeadások után nem fizetnek adót, otthon illegálisan végeznek munkákat.Ha fizetnének, jobban állna az ország!

majamama 2011. szeptember 24. szombat, 18:11

Tanulságos lenne egy IGAZSÁGOS!!!!!!!!!!!!! királynak álruhában végigjárni az országot és elbeszélgetni a szegény néppel!Látható lenne a sok disznóság!A parlamentben úgy hozzák a rendeleteket hogy "kivéve a gyevi bírót"hogy a képviselő és miniszter urak nehogy csorbát szenvedjenek!Amennyiből élünk itt Szabolcs,Borsod, Bihar Békés megyékben annyit kéne adni az uraknak is.Fél év után másképpen értékelnének sok mindent.Nem értem miért kell nekik annyi juttatást adni????? Tudták mire vállalkoztak,politizáljanak a saját zsebükből!!És a megválasztásuk is 4 évre szól. Mikor lejár a szerződés senki másnak nem adnak végkielégítést igaz? Nekik MIÉRT jár? Mert megszavazták maguknak? Ja kérem így könnyű!

Müller Erika 2011. szeptember 23. péntek, 09:00

Azért ne feledkezzünk meg a vállalkozóról aki szerint a melósnak csak minimálbért szabad fizetni, mert elpofátlanodik, vagy arról a munkavállalóról, aki 52 évesen munkanélkülivé válik, majd kizárólag olyan helyet talál, ahol nem kiváncsiak a végzettségére, segédmunkásként minimálbért kap, vagy a munkaadóról, aki becsületesen megfizeti a dolgozóira a járulékot, fizeti a bérüket,nem megy csődbe, csak csüggedésbe ha kiszámolja, hogy mennyi is marad meg a kemény munkával megkeresett 100,-Ft-ból. "Ott fent" csupán arról feledkeznek meg, hogy amikor ekkora a túlkinálat a munkaerőpiacon, akkor a bérek nem felfelé mennek. Talán most már lehetne kaparászni a másik oldalon és az adóterhekkel ellentétben végre hozzányúlni a mindenféle jogcímen osztogatott segélyekhez. Na persze ez a következő választásokkor esetleges szavazatvesztéssel járhat, és kevés az idő, ami a réven elveszett, azt a vámon bármi áron BE KELL HOZNI.

Némethné Jutka 2011. szeptember 23. péntek, 02:42

a minimálbéresek közül sokan jól keresnek aztán meg tartják a markukat és siránkoznak az alacsony nyugdíj miatt. Igaz ez az előadóművészekre is közben nagy pénzekért agyonhaknizták az életüket,van képük a kevés nyugdíjukról siránkozni a TV képernyők előtt. A fodrászom,a köművesem az asztalosom,a gázszerelőm stb.zsebre dolgozik,hol van ehhez az orvosok hálapénze?A kormány ta a közalkalmazottak adózott nyugdíját ne rövidítse meg az állítólagos kisnyugdíjasok kedvéért,igaz hogy ők többen vannak csak a tisztességesen adózókat ne büntessék a csalók miatt.

Kevesetírdeminek 2011. szeptember 22. csütörtök, 12:03

Milyen minimálbér? Milyen ÁFA emelés?? A nálunk dolgozó építőipari kivitelező mondta röhögve, hogy nem hogy minimálbére, cége sincsen így ha akarna számlát adni se tudna, TBt sem fizet. Papíron munkanélküli, holott azért szezonban biztosan van munkája : nálunk 4 nap után 160ezret kaptak ketten.. szeretnék én így keresni. Viszont nem is lett szép a munkája, dolgozhattam utána kisebb esztétikai javításokkal, de még mindig ők voltak a legolcsóbbak, 20 megkérdezett cégből. Sajnos nincs időm, hogy az egészet elvégezzem én, egyedül nem is menne, ezért kénytelen voltam megbízni.

Zelei Jánosné 2011. szeptember 22. csütörtök, 09:59

Kár hogy nincsenek olyan tudósaink akik megmutatnák kortársainknak, hogy az egész társadalom beteg. Beteg, mert nem akar/nem tud értéket teremteni.... csak a bóvli országa vagyunk Beteg mert a megtermelt, piacra vitt bóvlit is túl drágán adják... ár/érték arányok borulása Beteg mert egyre kevesebb termelőtevékenység mellett egyre több passzív dolgozó van...és egyre több egyáltalán nem dolgozó....és egyre több úgy dolgozó akit vagy bele kényszerítettek, vagy "könnyű Katát táncba vinni" bejelentetlenül, minimálbéren bejelentve 4-6 órában bejelentve dolgoztatnak. Beteg a társadalom, mert nem akarja az elesetteket támogatni, sem felemelni, inkább az államtól várja- persze az állam is egyre távolabb tolja a felelősséget magától, csak elvon az iskoláktól, az egészségügytől, az önkormányzatoktól, minden az egészséges társadalom fejlődéséhez szükséges intézménytől. Más: A rendszerváltással és új adórendszerrel szélesre tárták a kaput, hogy kiépülhessen az új gazdag réteg MINDEN ÁRON! meg is fizettük, az egész társadalom. Most ugyanazok az emberek csukogatnák befelé a kaput lassan...lassan....lassan nehogy a húsos fazékra rácsukódjon a fedél. Szóval beteg a társadalom, de türelmes a nép, szerencséjére minden résztvevőnek aki az elmúlt 22 évben úgy mond a "hazája irányításának és felemelésének gondját magára vállalta "politikusként, gazdaság irányítóként, vállalkozóként."

Skubi 2011. szeptember 22. csütörtök, 07:39

Sok minimálbéres vállalkozó? Fölháborító, hogy a "SZAKÉRTŐK" sem tudják mit beszélnek ! Ezek szerint ők sem ismerik a magyar adórendszert. Pl. ha valaki minimál bérre van bejelentve, az még egészen sok vállalkozói-adót, osztalék adót, egészségügyi hozzájárulást fizethet be. Lehet, hogy a tudatlan alkalmazottakat akarják eme anti-mentális írásokkal befolyásolni? Nem illik az adószabályokhoz nem értő átlag magyart így megvezetni ! A fő gond, kedves uralkodó házi-propagandisták, hogy a legtöbb kis és kényszervállalkozás már a minimál-harácsotokat sem képes befizetni ! Ti pedig adócsaló patkánynak tüntetitek fel őket? - nos, jövőre, 92 Ezer Ft.-os minimálbér miatt még kevesebb lesz nektek az "ADÓCSALÓ" minimálbéres ! És akárhogy akartok, kevesebbet facsartok !

FENTE LEVENTE 2011. szeptember 21. szerda, 05:52

Szánalmas álmos napokon,fájdalmas számos sarkokon,sarkított,nyitott kérdésekre,nem figyelünk eléggé a végén emberi fájó érzésekre?Végeredményben az izgalmas politikai eredményben,események közepette én szeretettel szeretlek Magyarország!Ha éhes vagy és fázol,Békével takaróddzál. Frenetikus,erotikus feltöltődésünk őrlődésünk lehet,ha maradunk kielégítetlenek.Hitetlenek!Politika erőszakolja testetek nem kívánt részét is.Élvezitek? Rondán kunkorodván tudás maradvány mint nagy állvány tornyosul rosszul az észnek forgatagában.Kevés maradék ésszel nem fog a csatában ész-szerűen,nagy-szerűen az sikereket könyvelni,könnyen verni,ráverni ellenfelére győzelmet ha sok ésszel bátorsága nem küzdi le a félelmet. Ölétek rosszat magatokból,és igazatokból betörétek köztudatnak tudatos fontos sikerébe,cserében fölétek hajolá idejében a szerencse,mi vágtatva lovagolá a többi lovak alá?Alá,alá,alászolgálja:Ember egyben Istent szolgálja? Alkoss már alkotmány igazságot,szeretetet,s megőrzően magyar nyelvezetet. Kérem Isten,kérem szépen középúton szerepedet,egységesen kedveljed az embereket.Istenem,Istenem,és te nem...és te nem lehetnél független? Kéréseim áldd meg Isten,áldd meg Isten,és add meg végre,add meg végre ami nincsen. Isten nem játszópajtásunk,se nem elvtársunk.Tartsuk tiszteletben.Egyben kérek mindenkit:szegény se elit ne akarja kisajátítani,Istent politikára tanítani.Amíg mi emberek tele vagyunk hazug szélhámossággal,kábító,irtó álmossággal,addig Istent ne merészeljük a szánkra venni,s hinni abban,hogy ő felejt,és pozitívan elejt bennünket a végső elszámoltatásnál.Hamis papi gyóntatásnál látszólag megbocsát az embernek,mert tudja a földön nem tiszta játékot kevernek csalóka lapokkal.Papokkal takar be bennünket,de lelkünket nemsokára magához kéretve,a pokolba égetve el annak,annak akinek az jár? Szép nyár.Aszály,szárazság,árvíz,fáradság,stb.hisz nem jó a bágyadtság.Istenen keresztül természetnek jogában áll büntetni,helyretenni,figyelmeztetni kívül,belül,amire nem kaptunk Istentől felhatalmazást,mivel alma mást akar mint a körte,így zűrzavarban Isten szarvunkat törte,tördelte le.Az embereknek joguk van tudni,hogy miért jó Istennel ujjat húzni? Kérésünk Istenhez,hogy megbékélésünk legyen zavarmentes,és élhessünk felemelt fejjel a rendes kerékcsapásokban.Ne csak másokban lássuk meg,ne csak másik emberről magyarázzuk el hibáit.Mármint nagyobb felelősséggel,békés kiegyezéssel rendeljük alá magunkat a magyar hazának.Sorsának ember ő maga a kovácsolója,de ha balhézva ártalmas,magát hová sorolja? Hétfőn-szerdán-pénteken: Lepke száll a réteken. Kedd-csütörtök-vasárnap: Minden nap a hazának! Magyar hazám,a hozzám hasonlókat,kevés ésszel azonosulókat,szinte menni nem tudó hason csúszókat,persze a magukban búsulókat tedd boldoggá,boldogabbá. Én szeretem Kiss Erikát,mikor a viperát és az operát összekeverik.Operát verik,a viperát énekeltetik.Az igaz,mindkettő nagyot szól csak ne én kapjak belőlük. Nekitámadtok egymás véleményének,magasan kormolódó széles kéménynek?"Mért"égnek mértékkel szelíd szívekhez simuló szavak,hol vasat melegen ütni,ott nincsen olvasat? Régóta nem mond itt igazat senki,csak a káros hazugság szépen cseng ki.Tudnak...hazudnak jól jobbról át balra,most fakadok igaz,őszinte dalra. -Mi"tyúktolvajok"mi is követünk el hibákat,mert bennünk él az elszánt pénz utáni imádat.- Az ember erre lopott,arra lopott:Vagyona meg gyarapodott? Kicsiben a nagyok nagyon el vannak hanyagolva?Adagolva szórom rátok magyar nyelvünket,melynek végtelensége elnyel bennünket? Állj!Hé,kosztatom lábaimat és tájékoztatom a jelenlévő ide hívottakat,az alulírottakat 18 éven felülieknek is csak szülői felügyelet mellett ajánlom.Sajnálom ez van,ez nem álom.Ez az igazság.Ellenkező esetben ecetben áztathatják szemeiket az őrültségtől.Hófehér átlátszó tiszta írásaimban,és tetőtlen formátlan házaimban gondolataim kitűnnek e öreg tömegből.Egyből most erőltetetten szövegből elég,mert lángolva elég az eszem a rímektől. "Kinevetnek,minek vetnek,búzamagot-kenyeret. Kényes lappal,fényes nappal,csukogatom szememet. Lapát hátán kapát vágjál,pihenjél meg széles ágynál. Álmod legyen,"álomhegyen",gazdag-arany mikor ásnál. Mikulásnál,izgulásnál,ajándéknak foga fehér. Indulásnál,szánkózásnál:Nándiéknak"rókatenyér." ...ó a fenét,ekkora hülyeséget...Ha tenyér nem is,de kenyér vágna szájba?

RiLa 2011. szeptember 20. kedd, 19:38

Atyám Fiai! Ma Magyarországon Rákosi elvtársat megszégyenitő beszolgáltatás szerű gyengébbek kedvéért padlássöprő adórendszer sujtja a magyar kis és közepes meg az egyéni vállalkozásokat, a Duna/Dumaparti palotában üldögélő zsiros apanázst élvezőknek fogalmuk nincs már régen milyen kemény a verseny és nincs biztositott árbevétel mint bér amit megszavaztak én is azt mondom a kétkedőknek hagyják ott a az állam i állásokat kezdjenek vállalkozni de ne az állami haverok adják a megrendelést hanem szerezzék be a piacon, ekkor jön el az igazság/gazság pillanata vagyis hogy mi mire elég a megkeresett pénzből marad e minimálbérre egyáltalán gyanitom és tapasztalom nem igen fog! Kilábalás utja: Járulékok adók csökkentése mint amerikában/USA nincs ingyen semmi vagy fizetni vagy az ellenértéket a közösbe ledolgozni, az országot épitőket becsülni a felzabálokat rendszabályozni , hogy épitsenek, a maguk képeségei szerint. A gyerekek meg tanuljanak, ha tetszik ez az analfabéta szülőnek ha nem a normálisnak tetszeni fog ,a többit meg mint István királyunk tűzzel/vassal! Felelősséggel Atyám Fiai a Hazáért!!!

Józsi8 2011. szeptember 20. kedd, 10:13

Már egy éve emlegeti a "kormány", hogy csökkentsék le a parlamaenti képviselők számát 200főre! DE MIÉRT CSAK 2014-TŐL! Ha rőgtön megcsinálnák, akkor egy évi juttatás 186Főre és sleppjére számolva kb:3milliárd forint/év. Ebből a pénzből hány kórházat, Önkormányzatot lehetne kihúzni a bajból. Másik alternatíva, ahogy Spanyolország bejelentett, hogy bevezetik a LUXUSadót. Csak akkor nálunk nem a minimálbér közeli emberek fizetnék az" elvtárs&urak egymás közötti jótékonykodást"!!!!!!!!!

MULTIPLI 2011. szeptember 20. kedd, 09:47

Ébresztő tisztelt országvezetők! A legnagyobb adócsalók önök között vannak. Meg persze a tehetős millimolyosok és nagyvállalkozók , a befolyásos nagyjaink között. Rég óta köztudott példáül, hogy a ferihegyi reptéren működő Airport Security kft minden emberét "zsebből "fizeti és ki a tulajdonosa, vezetője a cégnek , na ki? Az adóhivatal pontosan tudja!!!

belamo13 2011. szeptember 20. kedd, 09:21

Szomorú, hogy van olyan személy aki már több mint 15 éve dolgozik ugyanazon a helyen .Ugyanabba a munkakörben . Csupán időnként a cég neve változik.Az ő fizetése állandó jelleggel épp hogy pár forinttal haladja + a minimálbért.És minden évben emeléskor megzsarolják, hogy ha nem tetszik , ellehet menni . Százak várnak a kapu előtt , hogy bejussanak.50 év felett mit tud tenni.????

jupiter 2011. szeptember 19. hétfő, 21:40

Samu igazad van.Szomorú,de ez az igazság. Téved aki azt hiszi,csak papiron létezik .

szentinel 2011. szeptember 19. hétfő, 21:25

Sajna sokan dolgozunk minimálbéren,de senki nem mer szólni mert az állásával játszik mindenki.A nagy válalkozokat kellene elövenni akik adót csalnak.Sok embert kihasználnak.Őssze kéne fogni.

Samu 2011. szeptember 19. hétfő, 21:19

Mindenki minimálbéres csalókról beszél. Senki sem vette még a fáradtságot, hogy megkérdezzen néhány olyan vidéki könyvelőt, akik mikro- és kisvállalkozásokat könyvelnek. Ők el tudnák mondani a valóságot: A kisvállalkozások jelentős része 4-5 éve veszteséges. Sokan csak azért csinálják a vállalkozást, hogy legyen munkahelyük, a létükért küzdenek. Sok vállalkozás ezért, hogy megtartsa a dolgozóit, részmunkaidőben dolgozik. Hiába csökkentették a nyereségadót, ezek a vállalkozások -amíg nem indul be a belföldi gazdaság- nem fognak tudni nyereségadót fizetni.

Joe papa 2011. szeptember 19. hétfő, 21:09

Ez ugye nem azt akarja jelenteni, hogy a Kossuth téri nagyházban csak most ébredtek erre rá a "nagyjaink"? Ha igen, akkor: JÓ REGGELT!

hablaty 2011. szeptember 19. hétfő, 19:03

Csak vagyonőr 110.000 fő van az országban, ebből legfeljebb 1-2 ezer van teljesen lejelentve, a zöm a minimálbér fölötti részt borítékban kapja és sokam vannak olyanok, akikkel ugyan készült munkaszerződés, a vállalkozó mégsem jelentette be a dolgozót és az egész fizetést borítékba teszi. Pécsen pl. az APEH őrzői is borítékba kapják a fele pénzüket. És ez csak egyetlen szakma, ami a szürke/fekete gazdaságra épül. Nagyjából teljes egészében.

kukac 2011. szeptember 19. hétfő, 17:48

A közalkalmazotti bértábla szerint a szakmunkásbér, 10 év munkaviszony után kb 10ezer ft-val kevesebb mint a kezdő szakmunkás bér a versenyszférában. Ez men adócsalás? Az állam fizethet kevesebbet?

messi 2011. szeptember 19. hétfő, 17:44

Mivel nem vagyok temlpomba járó emberke,nem akarok öregségi szerződést kötni senkivel,nincs gyerekem,rokonom,de még olyan bizalmi ember sem aki megörökölné kevéske vagyonom,igy úgy döntöttem hogy a magyar NAV-ra hagyom szerényke vagyonom,ami orbán szerint mindenkinek otthon van a cihában.és hogy miért?azért mert előbb vagy utóbb mindenkinek minden pénze hozzájuk kerül,és akkor már minnél előbb,nem?

zuza 2011. szeptember 19. hétfő, 17:37

Aki egyéni vállakozó,egyszemélyes,mondjuk van egy 20 nm-es fornettis boltja amit bérel és amire mindent kifizet,kitermel,teljesen egyedűl,addigra mennyi feizetés marad neki havonta?annyi hogy semmire nem elég.ezért dolgozni.és fizetni,?mondjuk ne hasonlitsanak össze egy cipészt aki egy óra munkáért ha van tud kérni 500-1500 ft-ot,vagy mondjuk egy számitógépest aki ennek a tízszeresét el tudja kérni símán ugyanazért az időért.az egyéni vállakozók bevételei között óriási bevételkülömbségek vannak,és ugyanannyit fizet mindkettő,hát ez a nem mindegy.az egyik magvan,míg a másik visszaadná az ipart,de mit csinál utána?szép magyarországon?töri a fejét hogy hogyan lehet egy havi nettó magyar fizetésből venni 150-200 liter benzint?mondjuk,az nagyon sok ha nincs kocsid,és tv vagy,árammal működsz,nem benzinnel.

naiva 2011. szeptember 19. hétfő, 17:25

A minimálbéres csalás már 89-től zajlik. Szomorú, hogy csak most kérdőjelezték ezt meg. Érdeklődve várom mikor döbbennek rá, hogy a minimálbérből még vízre sem telik.

Teller Ede 2011. szeptember 19. hétfő, 17:02

1 ember itt annyit ellopott hogy az össze vállakozó együtt nem tudna annyit ellopni,miért nem az ilyenekhez megy a tisztelt NAV?vámosi nagy szabi úr ezekkel a dolgokkal is foglalkozhatna,mert ő egy inteligens ember,tudja hány az óra,merre kéne lajka kutyát csillagvárosba vinni,na ezekkel kéne foglalkozni.

retek gyulus 2011. szeptember 19. hétfő, 16:58

Miért van az hogy az elmúlt években itt adták vissza a legtöbb engedélyt?ameddig ilyen adózás van,addig nem érdemes itt vállakozni.sok egyéni vállakozót ismerek,aki minimálbérre van bejelentve,összességében igy is sokat fizet,más semmit,sőt kap.és sokan ma már kényszervállakozó mert szívesen abbahagyná,de nem td eljelyezkedni,aki irigyli őket az probálja ki.és én mint munkás,kérdezem a tisztelt adóhivatalt,hogy a havi nettó 75.000 ft-mal ilyen árakkal kitörölhetem a hátsómat.és mindig többet fizessünk,már oda jutottunk szó szerint hogy mi kell fizessünk hogy dolgozhassunk.azért a pénzért tényleg nem érdemes már felkelni.tehet a kormány meg a többi egy szívességet,nem részletezem,úgy is képzelik hogy mit.amúgy

nyitott szem 2011. szeptember 19. hétfő, 16:45

Nem a minimálbéresekkel kéne foglalkozni, mert ezek be vannak jelentve, és fizetnek adót. Inkább az igazi fekete munkásokat kéne kiszűrni. Állítólag nem lehet. Itt rá egy péla: A Bm nyilvántartásából ki kell íratni minden 18-65 éves embert. Ezután össze kell ollózni az Apeh nyilvántartásában szereplőkkel, valamint a felsőoktatásban szereplőkkel. Aki kimaradt az nem dolgozik és nem tanul. Itt a fekete gazdaság. nyitott szem.

szilvaska 2011. szeptember 19. hétfő, 16:08

Mindig azzal jönnek, hogy a vállalkozók minimálbérre jelentik be magukat. Ezeknek az embereknek minimum a fele kényszervállalkozó. Az pedig felháborító, hogy a minimálbér után közel 50 ezer Ft járulékot kell befizetni. Egy 130 ezer FT-ra bejelentett ember után 86 ezer Ft a járulék. És ebből alig kap kézhez az ember. Nem az SZJA kulcsot kellett volna csökkenteni, mert annak a kiesését nem tudják pótolni a költségvetésben, hanem a munkabért terhelő járulékokat kellett volna csökkenteni. Így lett volna esély arra, hogy több embert foglalkoztattak volna.

kecskerágó 2011. szeptember 19. hétfő, 14:54

Csak megjegyzem: helyesen Vámosi-Nagy Szabolcs. Sajnos sok olyan munkavállaló van, aki nem csak bejelentve van minimálbérre, annyit is kap.

Banjoe 2011. szeptember 19. hétfő, 14:49

Vennék fel embert dolgozni! Az embert meg is tudnám fizetni! Az államot lehetetlen! Így takarékon működök!

jutka55 2011. szeptember 19. hétfő, 14:02

Én is azt mondom aki megteheti tegye meg.Miért elítélendőbb ez , mint a mit a kormánytól, a hatalmon lévőktől látunk? Mit is csinálnak ők? lopnak csalnak hazudnak, vagy ez csak az ő kompetenciájuk?

online 2011. szeptember 19. hétfő, 13:39

aki megteheti,tegye meg.több fizetés,több lopás a kormány részéről.legalább ami megmarad,abból egy picivel több jut a családnak.ha adó töbletet akar a kormány, vezesse be a luxus adót! ja,hogy akkor nekik is többet kellene adózni?!

Forint 2011. szeptember 19. hétfő, 12:34

Azért fizessek, hogy másik stadion épüljön, uj kocsi a kormánynak, tölünk mindent elvessz neki meg mindent, a nyugdijas BM. után, most ugy látszik ök következnek, inkább a fáraoivadékokat dolgoztatná, nem henyéltetni kell öket, vonja meg a segélyüket jobban élünk utána és szerintem nagyobb kedve lessz az embereknek adózni

deviza 2011. szeptember 19. hétfő, 11:38

tulajdonképen nehéz az adófizetés mellé állni , miért is fizessünk? több ingyenélő segílyes tudjon születni? többet tudjanak a politikusok lopni? kérdés melyiket támogassuk a munkánkal?

karabacoglurecepthalkan 2011. szeptember 19. hétfő, 11:35

Az állam és az önkormányzatok eleve minimálbér alatt jelentik be a közmunkásokat. Vámosi úrnak és a fidesz Pártlapjának ott kellene keresgélnie.

Kamupipőke 2011. szeptember 19. hétfő, 10:54

Gyenge próbálkozás! Megint megvan egy bűnös, de a helyzet továbbra is romlik, sőt egyre romlottabb lesz! És már Rejtő is megmondta, hogy nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani! Amíg az emberek nem hisznek az adófizetésben, márpedig mi a fenéért hinnének, nem is teszik!

Kérdezze szakértőinket!

Dr. Egerszegi TamásDr. Egerszegi Tamás

Egerszegi Ügyvédi Iroda
ügyvéd, vezető

Lukász Helga, Szombati OrsolyaLukász Helga, Szombati Orsolya

Profonte Management Akadémia
értékesítés, ügyfélkezelés

Balogh-Celebrini TivadarBalogh-Celebrini Tivadar

emtrek Kft.
cégfejlesztési konzulens, coach

Török AntalTörök Antal

iparjogvédelmi igazságügyi szakértő, mediator

Dr. Badacsonyi TamásDr. Badacsonyi Tamás

pályázati szakértő, NLC Tanácsadói Csoport Kft., ügyvezető


Keresés

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Hírlevél

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

Tudta-e Ön?

hogy a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szerint már csak idő kérdése az iparűzési adó eltörlése?
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...

Címketár

vállalkozó (322), kkv (316), agrár (269), magyar (255), fejlesztés (208), adó (205), támogatás (196), pályázat (191), pénz (183), APEH (179)

CÍMKETÁR »