web hit counter
Vállalkozói negyed kezdőlap

Szavazás

Twitter

Legfrissebb


Finanszírozás

Címkék: költség, vállalkozó, költségcsökkentés, iroda, kkv, vállalkozó

2009.03.11 19:51:00 - Őri Kata

Küldés e-mailben Nyomtatás Betuméret növelés Betuméret csökkentés

Irodabérlés egy napra

Az, hogy egy-egy cég hol tud lefaragni költségeiből, nagymértékben függ a vállalat tevékenységétől, méretétől, működésétől. Sok társaság számára elengedhetetlen a reprezentatív, speciális igényekre szabott, állandó iroda, másoknak azonban csak havi néhány órában van szükségük rá. Számukra lehet optimális, költségcsökkentő megoldás az óradíjas iroda használata.

Egy iroda fenntartása a kisebb vállalkozások számára komoly érvágás lehet - főképp, ha az alkalmazottak viszonylag ritkán használják. Egy olyan cég számára pedig, amelynek dolgozói heti három-négy napot vidéken vagy külföldön tartózkodnak, egyenesen pénzkidobás egy budapesti iroda fenntartása. Hagyományos iroda használatakor bérleti díjat, rezsit kell fizetni, a berendezések, irodatechnikai eszközök is nagyobb költséget jelentenek. Óradíjas iroda használatakor nincs ilyen költség: a vállalkozások időarányosan fizetnek a szolgáltatásért. Az irodaközpontoknál tárgyaló, fax, konferenciaterem, titkárnő, irodatechnikai eszközök, recepciós szolgáltatások, virtuális iroda, illetve alkalmazotti létszámra szabott irodaterület bérlésére is van lehetőség, akár azonnali beköltözhetőséggel.

Egyes becslések szerint a legolcsóbb szolgáltató igénybe vételével, egy kis területigénnyel rendelkező cég, amely havonta körülbelül negyven órát használja az irodát, akár hatvan-hetven százalékkal csökkentheti az irodára fordított költségeket.

MTI
Az óradíjas iroda elsősorban mikrovállalkozásoknak előnyös

A gazdasági válság miatt bizonyára sok cég vonzónak találja a lehetőséget, az irodabérleti szerződéssel rendelkező vállalatok többségének azonban nincs lehetősége azonnali váltásra, ugyanis szerződéseik hosszú távra - általában három-öt évre - szólnak. Az új ügyfeleknek, valamint a hamarosan lejáró bérleti szerződéssel rendelkező cégeknek viszont érdemes átgondolniuk, spórolhatnak-e óradíjas iroda használatával. Ez a megoldás elsősorban azoknak a vállalkozásoknak lehet előnyös, ahol az elkövetkezendő néhány évben nagy lesz a cégen belüli munkaerőmozgás, tehát nagymértékben nő illetve csökken az alkalmazotti létszám - vélekedik Kalmár Zoltán, az Iroda.hu ügyvezető igazgatója. Óradíjas iroda igénybevételekor egy vállalkozás persze akkor tud igazán jó árakat kialkudni, ha fél-egy évre szóló szerződést köt a szolgáltatóval.

A szakértő szerint az óradíjas iroda használatából elsősorban a kisebb vállalkozások profitálhatnak - ezt jelzi, hogy az azonnali irodák bérlőinek többségét egy-hat fős irodák teszik ki. De arra is volt már példa, hogy egy többszintes irodaház felújítását is e szolgáltatás segítségével - az épületet szintenként kiürítve, az irodákat kiszervezve - oldották meg. Az utóbbi években egyre nő az igény a szolgáltatás iránt: tavaly két új center épült Budapesten, és a jövő hónapban is átadnak egy új központot.

Mondja el a véleményét Ön is!

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kérdezze szakértőinket!

Dr. Egerszegi TamásDr. Egerszegi Tamás

Egerszegi Ügyvédi Iroda
ügyvéd, vezető

Lukász Helga, Szombati OrsolyaLukász Helga, Szombati Orsolya

Profonte Management Akadémia
értékesítés, ügyfélkezelés

Balogh-Celebrini TivadarBalogh-Celebrini Tivadar

emtrek Kft.
cégfejlesztési konzulens, coach

Török AntalTörök Antal

iparjogvédelmi igazságügyi szakértő, mediator

Dr. Badacsonyi TamásDr. Badacsonyi Tamás

pályázati szakértő, NLC Tanácsadói Csoport Kft., ügyvezető


Keresés

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Hírlevél

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

Tudta-e Ön?

hogy az Ecostat kis- és középvállalati konjunktúra-indexe tavaly szeptemberben 48,8 százalék, a mélypontot jelentő májusi szintnél 9 százalékkal magasabb volt. A hazai vállalkozások üzleti várakozásainak tendenciája a múlt év közepéig meredeken emelkedett, majd az augusztusi irányváltoztatást követően mérséklődött?
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...

Címketár

vállalkozó (322), kkv (316), agrár (269), magyar (255), fejlesztés (208), adó (205), támogatás (196), pályázat (191), pénz (183), APEH (179)

CÍMKETÁR »